Кабмін дав вказівку встановлювати сонячні панелі в адмінбудівлях, лікарнях та школах

Сонячні панелі на адмінбудівлях, лікарнях та школах
Сонячні панелі на адмінбудівлях, лікарнях та школах

Уряд прийняв рішення щодо програми встановлення альтернативної енергетики, в рамках якої на дахах шкіл, лікарень та адміністративних будівель будуть встановлюватися сонячні панелі та установки зберігання енергії. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Це завдання як для міністерств, так і для всіх місцевих керівників. Маємо вийти на рівень, коли максимальна кількість лікарень, адміністративних будівель та шкіл є автономними», - повідомив Шмигаль.

Згідно з указом, до кінця 2025 року міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади, а також обласним державним адміністраціям доручено забезпечити встановлення генеруючих установок для виробництва електричної енергії з сонячного випромінювання та установок зберігання електричної енергії для задоволення потреб громадських та адміністративних будівель, закладів охорони здоров'я та освіти.

Фінансування цих заходів передбачено за рахунок міжнародної технічної та гуманітарної допомоги, недержавних фондів підтримки відновлюваних джерел енергії, заходів з енергоефективності та інших джерел фінансування, які не заборонені законодавством.

Також варто зазначити, що українці нещодавно жили без відключень світла. У той же час міністр енергетики Герман Галущенко наголосив, що потрібно враховувати загрозу нових ворожих обстрілів, які можуть вплинути на українську енергосистему.

Читайте також