Кабмін оновив правила доставки повісток поштою

Повістка доставляється поштою в ящик
Повістка доставляється поштою в ящик

Зміни в доставці повісток поштою

Кабінет міністрів прийняв рішення про нові зміни у правилах надання поштових послуг. Зокрема, вони стосуються доставки та вручення повісток. Про це повідомлено в урядовій постанові №1147.

Згідно з ухвалою, рекомендовані листи з позначкою "Повістка ТЦК" будуть доставлятися особисто адресату. Якщо адресат відсутній, працівники пошти зможуть залишити повідомлення в поштовій скриньці або повідомити адресата по телефону.

Якщо протягом трьох робочих днів адресат не прийде отримувати лист, поштовий працівник ставитиме позначку "адресат відсутній за зазначеною адресою" і повістка буде повернена до відправника.

Зміни стосуються й судових повісток, які тепер можуть доставлятися одночасно з повістками ТЦК. Вони також підлягають особистому врученню адресатам.

Зазначимо, що Міністерство оборони скерувало до "Укрпошти" 70 тисяч повісток, які були сформовані за допомогою Реєстру військовозобов'язаних.

Раніше повідомлялося, що Міністерство оборони розробило законопроєкт, який дасть змогу українцям призовного віку проставлятися на військовий облік онлайн. Зараз проєкт закону "Про внесення змін до Закону України 'Про військовий обов'язок і військову службу'" схвалено Кабінетом Міністрів України.

Також варто зазначити, що уряд виділив 71,82 млн грн на централізований друк повісток. Ця сума передбачає друк 900 тисяч повісток до кінця року.

Читайте також