Кабмін скоротив термін явки до ТЦК за повісткою

Уряд зменшив строк явки до ТЦК
Уряд зменшив строк явки до ТЦК

Уряд змінив Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації. Нововведення передбачають, що день явки за викликом резервіста або військовозобов'язаного визначатиметься не раніше, ніж через 14 днів після надсилання повістки.

Тепер громадянам з адміністративним центром області потрібно прибути до Територіального центру комплектування (ТЦК) протягом семи днів, а з інших населених пунктів – протягом десяти днів.

Командири військових частин також отримали право набирати особовий склад без ТЦК. Так, командир військової частини може надати направлення військовозобов'язаним для проходження Воєнно-лікарської комісії (ВЛК) та визначити їх придатність до служби.

Перелік військових частин, з яких здійснюється призов, а також призивників під час мобілізації, буде визначати Генеральний штаб Збройних сил України.

З жовтня 2024 року Міністерство оборони запускає сервіс рекрутингу "Резерв+", який дозволить швидко знаходити вакансії у військових частинах ЗСУ.

Уряд також зареєстрував законопроєкт, який передбачає виключення комісій з питань взяття на військовий облік призовників.

Читайте також