Як отримати американську візу українцю у 2024 році

У 2024 році, як ніколи раніше, актуальним буде питання переїзду в інші країни. Йдеться і про туризм, і про міграцію. Багато українців продовжать розглядати питання отримання тимчасового захисту. 

Актуальним буде питання і як відкрити американську візу. Адже саме так можна не тільки побачити нову країну, а й залишитися в ній жити, а потім і працювати, заробляти. 

Як отримати американську візу українцю у 2024 році? 

Почнемо з того, що з початку війни в Україні, послуги американського консульства недоступні. Попри повідомлення за 2 роки, суттєвих позитивних змін так і не відбулося. Загалом, щоб подати документи на візу, необхідно покинути територію України та вчинити всі необхідні дії за кордоном. 

Відповідаючи на запитання, як податися на американську візу, варто розуміти підстави, чому українець переїжджає до США. Що стосується візи туриста, то ситуація мало чим змінилася. 

як відкрити американську візу

Як отримати американську туристичну візу (для будь-якої візи в США процедура приблизно однакова):

  1. Для початку потрібно вибрати посольство. Загалом процедура однакова скрізь, тому суттєвої різниці немає. Країни або міста, де оформляється віза, можуть внести зміни, хоч і несуттєві. 

  2. Перед вибором країни і міста для отримання візи, важливо додатково уточнити всі умови подачі та отримання візи. 

  3. Після подачі та перевірки документів, призначається дата співбесіди. У цьому випадку теж потрібно всі деталі уточнити, тому що в разі невдачі — посольство не дає візи для нерезидентів, збір консульства вже не повертається. 

  4. Ще кілька слів про співбесіди. Вибрати мову проходження співбесіди не можна, найчастіше необхідно мати хоча б початковий або середній рівень англійської мови. 

У будь-якому разі доведеться сплатити візовий збір. 

Перша відповідь на запитання, як отримати американську робочу візу, уточнити всю інформацію. Далі вже можна відправляти в іншу країну і подавати документи на візу. При цьому у 2024 році тенденція така, що для українців місць на співбесіди досить багато. 

Найпопулярніші країни для отримання візи для США:

  • Польща;

  • Німеччина;

  • Естонія;

  • Чехія;

  • Словаччина;

  • Болгарія. 

Загалом до таких країн українцям досить просто потрапити. 

Окрему увагу слід приділити Польщі. У 2024 році у Варшаві в посольство США активно приймають документи на візу від українців. Наприклад, якщо потрібні місця на співбесіду на туристичну візу, то чекати потрібно не більше 2-х тижнів. Тобто для українців обставини досить хороші. 

Співбесіда проводиться в Польщі російською, польською та англійською мовами. Податись на візу до США можна і в Кракові (місто нехай і невелике, але розташоване ближче до кордону з Україною). У Кракові співбесіду проводять тільки польською або англійською мовою. При цьому і кількість позитивних відповідей досить велика. Вона становить повтор 85%. 

Що стосується решти Європи, то ситуація трохи інша. Там отримати позитивні відповіді в рази складніше. Тому Польща для українців у пріоритеті. 

Як у 2024 році в Україні отримати візу для США? 

Для отримання стандартної візи в США, потрібно пройти і низку стандартних процедур. Про що йдеться:

  1. Обираємо тип візи. Зазвичай йдеться про туристичну візу (B1/B2) або студентську (F). Що стосується робочої візи в США, то зазвичай йдеться про (H-1B). 

  2. Далі обов'язково потрібно заповнити електронну анкету. Вона для всіх однакова (форма DS-160). Щоб заповнити форму, її можна попередньо знайти на офіційному сайті посольства США.

  3. Одразу після оформлення електронної анкети, потрібно сплатити візовий збір. Його оплачують в обов'язковому порядку. Тільки після оплати візового збору, заявку взагалі розглядатимуть. 

  4. Після слід записатися на співбесіду. Також у консульстві США. 

Після запису потрібно зібрати пакет документів. Йдеться про закордонний паспорт, фотографії та документи, які підтверджують причину поїздки до США. 

як податися на американську візу

Що стосується співбесіди для подачі на візу в США, то на неї потрібно прийти вчасно, а краще навіть наношу. Спізнюватися не можна. 

Загалом на самій співбесіді нічого особливого не запитують. Що можуть уточнити:

  • цілі поїздки;

  • плани;

  • фінансове забезпечення.

На співбесіді потрібно бути чесним і максимально правдивим. Інакше будь-яка брехня не тільки розкриється, а й стане причиною серйозних проблем. 

Після співбесіди вже нічого змінити не можна буде, можна тільки чекати. Уже після неї українець дізнається, схвалили його заяву чи ні. 

Загалом процедура досить проста і зрозуміла, і вона рідко викликає багато складнощів. Достатньо зібрати документи й успішно пройти співбесіду. В іншому все відбувається за стандартною схемою. Тому зараз переїзд для українців у США доступний, простий і швидкий.