Як правильно вибрати весільну сукню

Вибір весільної сукні може бути хвилюючим або стресовим фактором для нареченої. Залежно від планів і традицій, на весіллі саме вбранню нареченої приділяють найбільше уваги. Прогадати в цьому випадку не можна. 

Питання, як обрати весільну сукню, залежить і від року весілля, і від бюджету урочистості, і від стилю нареченої. Звичайно, у класиці питання, як вибрати сукню на весілля, не особливо важливе. У цьому разі перевагу віддають білій і пишній сукні. 

Кілька слів про традиції: як вибрати фасон весільної сукні

Зараз вибір вбрання нареченого і нареченої здається простим, а ще кілька десятків років тому в цю справу втручалося багато традицій. Деякі й донині живуть такими забобонами. Втім, деякі з традицій можуть навіть прикрасити свято. Ось кілька прикладів:

  1. Колір сукні. У деяких культурах вибір кольору весільної сукні має символічне значення. Наприклад, у західних країнах біла сукня вважається традиційним символом чистоти та невинності, в той час, як у деяких азійських культурах червона сукня символізує удачу та щастя.

  2. За однією з прикмет, якщо наречена приміряє три весільні сукні і не знаходить відповідної, то їй судилося вийти заміж тричі. 

  3. Сновидіння. Деякі вірять, що сновидіння про весільну сукню можуть передбачити майбутню подію або навіть допомогти знайти ідеальну сукню.

  4. У деяких сім'ях передається традиція носіння певного стилю або типу весільної сукні. Це може бути сукня, яку носила мати, бабуся або інша родичка. В інших же культурах таке "носіння" однієї сукні навпаки вважається поганим знаком. 

Загалом у більшості культур також вважають, що ідеальний вибір для нареченої — біла сукня. 

Як правильно вибрати весільну сукню?

як вибрати весільну сукню

Загалом, якщо наречена хоче, вона може вибрати будь-який вид вбрання на весілля, навіть не сукню. Є тільки загальні правила, як вибрати колір весільної сукні, фасон і модель: 

  1. Стиль весілля. Сукня має відповідати загальному стилю весілля. Наприклад, для формального весілля підійде класична та елегантна сукня, а для весілля на пляжі - легка та повітряна.

  2. Особливості фігури. Оберіть сукню, яка найбільш вигідно підкреслює фігуру та створює гармонійний силует. 

  3. Комфорт. Сукня має бути комфортною для носіння протягом усього дня. Переконайтеся, що можете вільно рухатися, танцювати і почуватися впевнено.

  4. Бюджет. Врахуйте свій бюджет під час вибору сукні. 

  5. Аксесуари та інші деталі. Йдеться про вуаль, прикраси для волосся, біжутерію.

Зрештою, вибір весільної сукні — це все лише відображення того, як наречена бачить найщасливіший день свого життя.

Як не заплутатися у фасонах різних суконь? 

Це тільки на перший погляд здається, що вибір сукні для весілля — просте завдання. На ділі існує тисячі різних варіацій такого вбрання. І назви класичних суконь теж може здивувати або навіть насмішити. 

як вибрати сукню на весілля

Ось кілька типів класичних весільних суконь:

  1. Принцеса. Така сукня має пишну спідницю та вузький корсет. Зазвичай така сукня підкреслює талію і створює враження ідеальної фігури. 

  2. Русалка. Тісна сукня, яка обтягує тіло до колін, а потім розширюється до низу, створюючи форму хвоста русалки. Цей стиль підкреслює фігуру і надає їй правильних вигинів.

  3. Сукні з шифону зазвичай легкі, м'які та повітряні. 

  4. Просте і класичне. Така сукня зазвичай вирізняється мінімум деталей. 

Крім класичних моделей є й багато сучасних, наприклад, коротких. Кожна з них гарна по-своєму. 

Як вибрати весільну сукню під себе? 

Багато наречених кажуть, що коли побачили відповідну сукню, одразу відчули її. 

Ось кілька простих кроків, як знайти свою ідеальну сукню:

  1. Почніть шукати весільну сукню заздалегідь, щоб було достатньо часу на пошук, примірювання і, якщо необхідно, на замовлення сукні.

  2. Перегляньте різні стилі весільних суконь, вивчіть модні журнали, онлайн каталоги, а також відвідайте магазини весільних суконь, щоб зрозуміти, які стилі найбільше подобаються.

  3. Встановіть попередній бюджет на весільну сукню і дотримуйтеся його під час вибору. 

  4. Приміряйте різні стилі весільних суконь, щоб визначити, якому силуету, декору і тканині надаєте перевагу і який краще підходить для фігури нареченої.

  5. Зробіть вибір усвідомлено. Після того як знайдете свою ідеальну весільну сукню, не поспішайте з рішенням. Подумайте про свій вибір, обговоріть його з близькими і переконайтеся, що впевнені у своєму рішенні.

  6. Пам'ятайте, що аксесуари можуть зробити весільну сукню ще більш вражаючою. 

В іншому вибір сукні може стати найкращим етапом з підготовки до весілля. Достатньо прислухатися до своїх бажань та інтуїції. Тоді вибір вдасться зробити максимально швидко.