Капітана Гладкого остаточно усунуто з посади начальника штабу Сил безпілотних систем

Капітан Гладкий знімений з посади
Капітан Гладкий знімений з посади

Капітан першого рангу Роман Гладкий, якого зими призначили його посаду начальника штабу командування Сил безпілотних систем, вже не займає цю посаду. Про це повідомив штаб-сержант командування Сил безпілотних систем Олександр Ярмак у інтервʼю «Суспільному».

За словами Ярмака, на місце Гладкого вже призначено нову людину, однак він не уточнив, про кого саме йдеться.

«Я особисто не знайомий з цією людиною, але багато хто з волонтерського руху, хто про нього дає гарні відгуки. Побачимо», – зазначив він. 

Ярмак також зазначив, що проблема з призначенням Романа Гладкого - не в ньому самому, а в системі звань і посад, яка існує в Україні.

«Це - система, в якій неможливо стати ефективним, класним менеджером в цивільному житті і зайняти дійсно важливу посаду. Проблема полягає в тому, що тобі дають звання не за твоєю ефективністю, а за роками вислуги. Це тупість, оскільки це навчає людей паразитувати. Привикати, переживати, залежати від когось. І через це виростає велика кількість різних сумнівно компетентних людей», - зазначив Ярмак.

Нагадаємо, назначення начальника штабу Сил безпілотних систем очолило до скандалу.  Згідно зі звітом DeepState, Гладкий є підозрюваним у державній зраді, шпигунстві та корупції. Крім того, дружина військового, як вважається, має російський паспорт, а його донька представляла РФ у спортивних змаганнях.

Варто відзначити, що Гладкого не призначав безпосередньо командувач Сил безпілотних систем Вадим Сухаревський, тому що, за словами аналітиків DeepState, він цього не має права робити.

До речі, Служба безпеки України заявила, що не проводила перевірку Романа Гладкого перед його призначенням на посаду начальника штабу командування Сил безпілотних систем, оскільки це «не передбачено законодавством» для таких посад.

Читайте також