Карта бойових дій в Україні станом на 10 червня 2024 року

Карта бойових дій в Україні на 10 червня 2024
Карта бойових дій в Україні на 10 червня 2024

За останню добу російські загарбники здійснили три ракетні та 53 авіаційні удари на територію України, використовуючи трійка ракет і 69 КАБів. Також вони використали 529 дронів-камікадзе. Загарбники здійснили 2888 обстрілів по позиціях українських військ і населених пунктах, використовуючи різні види озброєння.

Нові бої на фронті

Протягом останньої доби сталося 73 бойових зіткнень. Сили оборони продовжують давати відсіч ворогу та завдавати максимально можливих втрат на всій лінії фронту. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

Останні події на фронті

З початку цієї доби, наші підрозділи авіації, ракетних військ і артилерії завдали ударів по трьох районах зосередження ворожої армії, одній протиповітряній оборонній системі, двом засобам артилерії, радіолокаційній станції ворога та зберіганням боєприпасів.

Харківський напрямок

Противник не зміг досягти успіху після п'ятьох бойових зіткнень. Окупанти продовжують спроби атакувати наші позиції в районах Вовчанська, Липців та Глибокого.

Куп'янський та Лиманський напрямки

Ситуація залишилась незмінною. Невдалих спроб атаки противника не було, ситуацію під контролем. Продовжуються дві ворожі атаки в районах Піщаного та Греківки.

Сіверський напрямок

Російські окупанти безуспішно атакували наші позиції в районі Виїмки.

Краматорський напрямок

Тут сталися дев'ять бойових зіткнень. Окупанти були найактивнішими в районі Іванівського, проте їх спроби поліпшити своє становище були безуспішними.

Покровський напрямок

Противник атакував наші позиції 27 разів в районах Прогресу, Євгенівки, Новоолександрівки, Новопокровського, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Карлівки. 18 атак було відбито, дев'ять тривають. Ситуація напружена, сили оборони утримують позиції та вживають заходів для недопущення просування ворога глибше на територію України.

Курахівський напрямок

Війська противника атакували наші позиції в районах Парасковіївки та Красногорівки вісім разів. Сім атак було відбито. Боєзіткнення триває в районі Красногорівки. Ситуація під контролем Збройних Сил.

Оріхівський та Придніпровський напрямки

Ситуація залишається без змін. Противник чотири рази невдало намагався витіснити наших захисників з їхніх позицій в районах Малої Токмачки та Кринок. Вдалих атак не було.

На інших напрямках суттєвих змін не було.

Нагадаємо, поблизу кордонів України та на окупованих територіях залишається близько 520-550 тисяч осіб російської армії. Це вдвічі більше, ніж кількість загарбників, що вторглися в Україну в лютому 2022 року. Також слід зазначити, що якість підготовки російського бойового складу в значній мірі погіршилася.

Читайте також