Карта бойових дій в Україні станом на 11 липня 2024 року

Карта бойових дій на 11 липня 2024
Карта бойових дій на 11 липня 2024

Українські захисники відбили понад 120 атак ворожих військ

10 липня на фронті відбулася важка боротьба, під час якої українські захисники успішно відбили понад 120 атак російських окупантів. Проте, за даними проєкту DeepState, ворог досяг обмеженого просування на сході, захопивши населений пункт Євгенівка на Донеччині та просунувшись в районі Юр'ївки. Офіційної інформації про це поки немає.

Генеральний штаб ЗСУ підтвердив високу інтенсивність боїв, особливо на Торецькому та Сіверському напрямках. Ситуація на Покровському напрямку залишається дуже напруженою, де за добу відбулося 41 бойове зіткнення. Українські військові стурбовано тримають оборону, завдавши ворогу втрат в живій силі та техніці. За даними, протягом 10 липня на Покровському напрямку було знищено 162 окупанти, з них 97 - безповоротно. Також було знищено три ББМ "Тигр", один 120 мм міномет, чотири ворожі автомобілі та один БПЛА ZALA. Крім цього, ще одна ББМ "Тигр" отримала пошкодження.

На інших напрямках фронту українські захисники також успішно відбили атаки ворога. На Харківському напрямку ворог тричі намагався наступати біля Вовчанська та Глибокого, але безуспішно. На Куп'янському напрямку противник шість разів атакував позиції ЗСУ у районах Синьківки та Берестового, але всі атаки було відбито.

На Лиманському напрямку окупанти атакували 14 разів, але українські війська відбили 10 атак. На Сіверському напрямку ворог активно наступав у п'яти районах, але ЗСУ зупинили 12 атак. На Краматорському напрямку відбулося п'ять штурмових дій противника, чотири з яких було відбито. На Торецькому напрямку росіяни атакували позиції ЗСУ 21 раз, але 18 з цих атак було відбито.

Російські окупанти продовжують обстрілювати позиції ЗСУ та населені пункти, використовуючи різноманітну зброю. Зафіксовано 3 ракетних та 44 авіаційних удари, застосування 48 керованих авіабомб, а також понад 3000 обстрілів з артилерії та безпілотників.

У Луганській області ситуація залишається складною, лише 45 мешканців залишається на вільній території, переважно літнього віку. Нагадаємо, що триває 867-й день війни в Україні.

Читайте також