Карта бойових дій в Україні станом на 11 серпня 2024 року

Карта бойових дій в Україні
Карта бойових дій в Україні

За останню добу російські війська нанесли один ракетний удар та 53 авіаційних удари, використавши 577 дронів-камікадзе. Також здійснили 3439 обстрілів позицій наших військ і населених пунктів.

Новини війни в Україні

Загалом з початку цієї доби відбулося 92 бойових зіткнення. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Останні новини з фронту

Найгарячішою сьогодні була ситуація на Покровському напрямку.

На Харківському напрямку

Ворог п’ять разів атакував у районі Вовчанська. Чотири з них успішно відбиті нашими захисниками, ще одна – триває.

На Куп’янському напрямку

 Ворог протягом дня п’ять разів безуспішно намагався просунутися неподалік Стельмахівки.

На Лиманському напрямку

Ворог атакував 13 разів в районах Макіївки та Невського, а також у Серебрянському лісі. Досі триває одне боєзіткнення, решту - наші воїни зупинили.

На Сіверському напрямку

Ворог впродовж дня шість разів намагався прорвати нашу оборону в районах Білогорівки, Спірного та Виїмки. Безуспішно. Зазнав втрат.

На Краматорському напрямку

Противника вилилась в дев’ять бойових зіткнень. Вісім ворожих атак в районах Часового Яру та Білої гори захлинулись. Одне боєзіткнення ще триває. Загарбники зазнають втрат.

На Торецькому напрямку

На Торецькому напрямку наші війська також відбивали дев’ять атак противника поблизу Північного, Торецька, Залізного та Нью-Йорка. Сім -завершились, а у районі Нью-Йорка тривають бої у двох локаціях. Ситуація контрольована.

На Покровському напрямку

Найбільшу активність противник проявляв сьогодні на Покровському напрямку. Усього окупанти 33 рази намагалися вклинитися в нашу оборону. Концентруються в районах Гродівки та Желанного. Окрім них, атакували поблизу ще дев’яти різних населених пунктів. Наразі, десять боєзіткнень тривають.

Наші оборонці вживають заходів, щоб запобігти просуванню противника вглиб української території. Ворог зазнає великих втрат. За попередньою інформацією, наші воїни знищили 313 окупантів, 115 з них - безповоротно. Також зруйновано чотири бойові броньовані машини, артсистему і 17 бліндажів. Ще три гармати, броньований тягач та автомобіль значно пошкоджено.

На Курахівському напрямку

Ворог дев’ять разів атакував наші позиції. Найбільша активність проявилася у районах Красногорівки і Георгіївки. Всі спроби загарбників прорватись на цьому напрямку були безуспішними.

На Времівському напрямку

Тут триває бій поблизу Водяного.

На Придніпровському напрямку

Противник не припиняє спроб вибити наші підрозділи з займаних позицій. Два напади агресора відбито українськими військовими.

На інших напрямках ситуація не зазнала особливих змін.

Нагадаємо, триває 894-й день повномасштабної війни в Україні.

Читайте також