Карта бойових дій в Україні станом на 12 червня 2024 року

Карта бойових дій на 12 червня 2024
Карта бойових дій на 12 червня 2024

Новини війни: останні звіти Генштабу ЗСУ

Протягом минулої доби бойовики здійснили три ракетні удари та 55 авіаційних ударів на території України. Також вони продовжують обстрілювати наші позиції та населені пункти. З ворожих атак у нас є значні втрати.

Зони активних бойових дій

Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що ракетні війська і артилерія Сил оборони протягом минулої доби уражали 20 районів зосередження противника. Ситуація на деяких ділянках фронту залишається напруженою, але контрольованою, і нам вдалося відбити численні атаки.

Акцент на окремі напрямки

На Харківському напрямку противник п'ять разів намагався атакувати позиції наших сил в районах Липців та Вовчанська, але всі атаки були відбиті.

На Куп'янському напрямку ситуація залишається стабільною, але напруга триває в районі Берестового, де тривають бої.

На Лиманському напрямку ворог посилив активність в районах Дружелюбівки, Невського, Греківки, Торського та Серебрянського лісу. Але наші захисники відбили тринадцять атак і продовжують надавати чіткий опір.

На Краматорському напрямку бойовики атакували наші позиції у районах Часового Яру, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки. Ситуація залишається напруженою, і ми продовжуємо чітко реагувати на атаки ворога.

На Покровському напрямку ворог найбільш активний, однак наші захисники успішно відбили більшість атак і надають ворогу значні втрати.

Ситуація на інших напрямках поки що залишається стабільною.

Читайте також