Карта бойових дій в Україні станом на 12 липня 2024 року

Це карта бойових дій в Україні на 12 липня 2024 року
Це карта бойових дій в Україні на 12 липня 2024 року

Новини війни в Україні

За останню добу російські загарбники здійснили 49 авіаційних ударів та 486 ударів дронами-камікадзе по території України. Вони також обстріляли позиції українських військ та населені пункти понад 3100 разів.

Останні події на фронті

З початку доби сталося 103 бойових зіткнення. Збройні сили України продовжують відстоювати територію країни від наступу противника.

Ситуація на різних напрямках

  • Покровський напрямок

    На цьому напрямку противник 32 рази атакував наші позиції. Українські захисники відбили 27 з цих атак. Найнапруженіша обстановка залишається поблизу Новоолександрівки та Прогреса, де тривають бої.

  • Харківський напрямок

    Окупанти безуспішно атакували позиції українських сил в районах Глибокого та Вовчанська. Ворог втратив 105 осіб, включаючи 36 осіб, які загинули.

  • Куп'янський напрямок

    Напруга підтримується в районах Берестового і Синьківки, де противник вже здійснив три атаки. Ситуація під контролем українських сил.

  • Лиманський напрямок

    На цьому напрямку ворог провів вісім штурмів, але українські захисники витримують напади й не дають окупантам просунутися вперед.

  • Сіверський напрямок

    Ворог здійснив три спроби вклинитися в позиції українських сил біля Роздолівки та Верхньокам'янського. Зараз тут тривають бої.

  • Торецький напрямок

    Поблизу Північного, Торецька та Нью-Йорка ворог 18 разів безуспішно атакував позиції українських сил.

  • Придніпровський напрямок

    Окупанти не здаються в своїх спробах витіснити українських захисників з плацдармів на лівому березі Дніпра, але наразі дві їхні штурмові дії були відбиті.

  • Времівський напрямок

    На цьому напрямку було 13 ворожих атак. Чотири з них були відбиті поблизу Водяного та Костянтинівки. Бої продовжуються в п'яти інших локаціях.

Протягом доби ворог втратив 219 осіб, включаючи загиблих та поранених. Також було знищено техніку та технічні споруди ворога.

Нагадаємо, що триває 869-й день війни в Україні.

Читайте також