Карта бойових дій в Україні станом на 13 червня 2024 року

Карта бойових дій в Україні станом на 13 червня 2024 року
Протягом доби противник завдав по території України три ракетні удари із застосуванням десяти ракет та 34 авіаційні удари із застосуванням 48 КАБів, задіяв 513 дронів-камікадзе. Здійснив 2874 обстріли по позиціях наших військ і населених пунктах із використанням різних типів озброєння.

Новини війни в Україні

На даний час відбулося 108 бойових зіткнень. Найгарячіша обстановка залишається на Покровському напрямку. Ситуація в районах бойових дій складна, втім контролюється Силами оборони України. Про це інформує Генштаб ЗСУ.

Останні новини з фронту

Підрозділами нашої авіації та ракетних військ і артилерії з початку цієї доби завдано уражень по трьох засобах ППО противника, артилерійській системі та району зосередження особового складу і військової техніки.

На Харківському напрямку

Відбулось п’ять бойових зіткнень. Спроби ворога наблизитися до наших позицій в районах Липців, Вовчанська та Тихого успіху не мали.

На Куп’янському напрямку

Кількість боєзіткнень збільшилась до 13. Окупанти проводили активні наступальні дії в районах Синьківки, Петропавлівки, Новоосинового, Піщаного та М’ясожарівки. Дев’ять атак завершилися невдачею для противника, тривають бої в районах Петропавлівки, Піщаного та М’ясожарівки. Ситуація контрольована.

За попередньою інформацією ворог втратив на Куп’янському напрямку 31 особу загиблими та пораненими і два автомобілі.

На Лиманському напрямку

Агресор десять разів атакував наші позиції в районах Дружелюбівки, Тернів, Невського та Серебрянського лісу. Дев’ять атак успішно відбито нашими захисниками. Триває бій в районі Дружелюбівки.

На Краматорському напрямку

Зазнали невдачі десять спроб російських окупаційних військ просунутися поблизу Часового Яру, Іванівського та Андріївки. Ситуація під контролем захисників України.

На Покровському напрямку

Найгарячішою залишається обстановка на Покровському напрямку. Ворог не полишає спроб вклинитись в наші бойові порядки в районах населених пунктів Калинове, Новоолександрівка, Євгенівка, Новопокровське та Новоселівка Перша. Ситуація загострена, боєзіткнення тривають. Російські окупанти зазнають втрат.

За попередньою інформацією, протягом дня агресор втратив понад 180 осіб загиблими та пораненими. Наші оборонці знищили три гармати та п’ять автомобілів. Окрім того, пошкоджень зазнали один танк, три гармати та автомобіль противника.

На Курахівському напрямку

Кількість атак ворога за сьогодні збільшилась до 11. Російські загарбники намагалися витіснити підрозділи Сил оборони із займаних позицій в районах Нетайлового, Красногорівки, Георгіївки та Парасковіївки. Напруженою залишається ситуація в районі Красногорівки, де окупанти проявляють найбільшу активність.

На Времівському напрямку

П’ять штурмових дій противника поблизу Водяного та Урожайного успіху не мали.

На Сіверському напрямку

Напружена ситуація на Сіверському напрямку. Ворог 14 разів штурмовими діями намагався витіснити наших захисників з оборонних позицій. В районах Спірного та Роздолівки тривають бої. Силами оборони вживаються заходи щодо недопущення просування окупантів вглиб території України.

На Оріхівському та Придніпровському напрямку

Ситуація залишилась без суттєвих змін. Усього від початку доби ворог намагався п’ять разів вибити наших захисників із займаних позицій в районах Малої Токмачки та Кринок. Втрат позицій та територій не допущено.

На решті напрямків ситуація суттєвих змін не зазнала.

Читайте також: