Карта бойових дій в Україні станом на 13 липня 2024 року

Карта бойових дій в Україні 13.07.2024
Карта бойових дій в Україні 13.07.2024

За останню добу російські загарбники здійснили 45 авіаційних ударів та використали 429 дронів-камікадзе для атак на українську територію. Також було здійснено 3408 обстрілів по позиціях наших військ та населених пунктах.

Новини війни в Україні

Збройні сили України продовжують протидіяти спробам противника просунутися в глибину території України. З початку доби відбулося 136 бойових зіткнень, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Останні новини з фронту

Сьогодні найактивніше ворог діяв на Покровському напрямку. З початку доби окупанти намагалися проникнути в нашу оборону в районах Олександрополю, Новоселівки Першої, Новоолександрівки, Прогресу, Лозуватського, Соколу, Яснобродівки, Воздвиженки та Карлівки. Наразі, 33 атаки ворога відбито, сім тривають.

На Харківському напрямку

Ворог 11 разів атакував поблизу Глибокого, Вовчанська, Стариці та Липців. Всі спроби противника були безуспішні. За попередніми підрахунками, агресор втратив 27 військових та 52 отримали поранення. Наші воїни також знищили три артилерійські системи, засіб ППО "Панцир - С1", 38 БпЛА, п'ять автомобілів та три одиниці спеціальної техніки, а також пошкодили два танки, п'ять артсистем та автомобіль.

На Куп'янському напрямку

Протягом дня, ворог шість разів намагався просунутися до наших позицій поблизу Синьківки, Степової Новоселівки, Піщаного та Берестового. Три атаки ворога вже були відбиті. Бої продовжуються.

На Лиманському напрямку

Ворог атакував 16 разів в районах Невського, Серебрянського лісу, Макіївки, Тернів та Торського. Чотири боєзіткнення тривають, всі інші були зупинені. Втрати російських окупантів уточнюються.

На Сіверському напрямку

Ворог чотири рази намагався прорвати нашу оборону в районах Білогорівки, Роздолівки та Виїмки. Бої продовжуються, ситуація контрольована.

На Торецькому напрямку

На всіх напрямках ворог намагався здійснити 19 атак поблизу Торецька, Північного, Залізного та Нью-Йорка. 14 атак було відбито, противник не мав успіху. Бої тривають.

Наші досягнення

Українські воїни доклали всіх зусиль, щоб стабілізувати обстановку та не допустити просування противника у глибину нашої території. За попередніми даними, сьогодні наші воїни знищили 166 окупантів, з яких 69 — безповоротно. Також було зруйновано БМП, ворожий автомобіль і три гармати. Ще три гармати були значно пошкоджені.

Інші напрямки

Українські війська відбили п'ять атак противника біля Водяного та Урожайного на Времівському напрямку. На Курахівському напрямку ворог атакував наші позиції 17 разів, але безуспішно.

Не забуваймо, що триває 870-й день повномасштабної війни в Україні.

Читайте також