Карта бойових дій в Україні станом на 16 червня 2024 року

Карта бойових дій в Україні станом на 16 червня 2024 року

Нові атаки російських загарбників уздовж українського фронту

Протягом минулої доби російські сили завдали два ракетних та 39 авіаційних ударів по території України. Вони використали 48 КАБів та залучили 423 дрони-камікадзе. Також здійснили понад 3000 обстрілів, вражаючи позиції наших військ та населені пункти різними видами озброєння.

Гарячі події біля Покровського

За добу було 91 бойове зіткнення. Найнапруженіша ситуація виникла на Покровському напрямку. Генеральний штаб ЗСУ про це повідомив.

Останні новини з фронту

Харківський напрямок

Українські захисники успішно зупинили шість атак противника у районах Вовчанська та Тихого.

Куп'янський та Лиманський напрямки

Кількість бойових зіткнень зросла до 15. Ворог намагався відштовхнути наші сили з позицій у районах Петропавлівки, Піщаного, Андріївки, Греківки, Макіївки, Невського та Серебрянського лісу. 12 атак було відбито, триває три боєзіткнення у районах Греківки та Невського. Ситуація контролюється українськими силами.

Сіверський напрямок

Чотиричі неуспішні атаки противника були підприємлені в районах Верхньокам'янського та Роздолівки.Також чотири атаки на наші позиції в районах Григорівки, Часового Яру та Кліщіївки на Краматорському напрямку не були успішними.

Покровський напрямок

За добу кількість бойових зіткнень зросла до 33. Найактивніші дії противника спостерігалися біля Очеретиного. Ворог не припиняє спроб вторгнутися в наші бойові порядки поблизу Новоолександрівки, Євгенівки, Воздвиженки, Калинового, Сокола, Новоселівки Першої, Карлівки та Уманського. Захисні сили вже відбили 25 атак, ще вісім тривають. Втрати окупантів за минулу добу становлять 232 особи, включаючи 86 загиблих. Також було знищено один бойовий броньований автомобіль та два міномети на п'ять автомобілів. Три гармати, міномет та автомобіль були пошкоджені.

Курахівський напрямок

Противник здійснив 11 штурмових дій у районах Невельського, Красногорівки, Георгієвки, Побєди, Парасковіївки, Новомихайлівки та Костянтинівки. Дев'ять атак було успішно відбито. Напружена ситуація залишається в районі Красногорівки, де тривають два боєзіткнення. Захисні сили приймають заходи, щоб не допустити просування окупантів глибше в територію України.

Оріхівський та Придніпровський напрямки

Три атаки противника в районах Малої Токмачки та Роботиного були неуспішними. Ми не втратили жодних позицій чи територій. На Придніпровському напрямку окупанти також не змогли атакувати наші позиції в районі Кринок.

На інших напрямках значних змін не було.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 844 дні.

Читайте також: