Карта бойових дій в Україні станом на 16 серпня 2024 року

Карта бойових дій на 16.08.2024
Карта бойових дій на 16.08.2024

Російські загарбники продовжують агресивні дії на території України. За добу вони здійснили п'ять ударів ракетами та 53 авіаудари. Також було використано 502 дрони-камікадзе та здійснено понад 3100 обстрілів. Українські військові зі свого боку продовжують ефективно протидіяти противникові. Цю інформацію надала Генштаб ЗСУ.

Ситуація на фронті

Протягом доби відбулося 111 бойових зіткнень. Українські захисники продовжують рішуче відбивати атаки противника і завдають ефективних ударів. Найнапруженіша ситуація зафіксована на Покровському напрямку. Ворог активно наступав на Торецькому та Куп'янському напрямках.

Розгортання на різних напрямках

На Харківському напрямку ворог п'ять разів атакував рубежі оборони біля Липців та Вовчанська. Дві атаки відбито, тривають три інші. На Куп'янському напрямку відбулося 12 бойових зіткнень, дев'ять з них закінчилися, три продовжуються. На Лиманському напрямку загарбники шість разів атакували позиції українських сил. Чотири атаки були відбиті, дві тривають.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали дев'ять ворожих штурмів біля Верхньокам'янського, Білогорівки та Переїзного. Зараз триває чотири бойових зіткнення. На Краматорському напрямку відбулося три бої поблизу Часового Яру, один з яких ще триває. На Торецькому напрямку росіяни атакували українські війська 14 разів, але без успіху. На Покровському напрямку було 39 боїв біля різних населених пунктів, де сили оборони відбили 27 атак, а 12 ще тривають. Одночасно на цьому напрямку було нейтралізовано 335 окупантів. Також авіація знищила дві одиниці БМ-21 "Град", три бронетранспортери, три БПЛА та багато іншої техніки.

Ситуація на інших напрямках залишається без змін. Вже триває 995-й день повномасштабної війни в Україні.

Читайте також