Карта бойових дій в Україні станом на 17 вересня 2024 року

Карта бойових дій в Україні
Карта бойових дій в Україні

Російські загарбники нанесли 63 авіаудари по території України, використавши 83 КАБи. Було також задіяно 448 дронів-камікадзе і здійснено понад 2900 обстрілів позицій наших військ і населених пунктів.

Новини війни в Україні

Загалом з початку доби відбулося 153 бойових зіткнення. Українські захисники активно протистоять противникові, намагаючись утримати його від просунення у глибину нашої території. Вони здійснюють ефективні вогневі удари, змушуючи росіян виснажуватися на всій лінії фронту. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Останні новини з фронту

Самі жорсткі бої відбуваються на Покровському напрямку.

На Харківському напрямку

Ворог двічі атакував оборонні рубежі наших воїнів поблизу Вовчанська.

На Куп'янському напрямку

Противник 10 разів проводив штурми в районах Новоосинового, Синьківки та Лозової. Українські захисники відбили шість атак, ще чотири тривають.

На Лиманському напрямку

Протягом доби російські загарбники 21 раз атакували позиції українських військових неподалік Греківки, Дружелюбівки, Макіївки, Невського, Новосадового, Лозової, Білогорівки та Серебрянського лісу. В даний момент відбувається чотири бої.

На Сіверському напрямку

Ворог наступав в районах Івано-Дар'ївки та Переїзного. Українські захисники зупинили три атаки росіян.

На Краматорському напрямку

Поблизу Васюківки триває одне бойове зіткнення, а наші захисники відбили п'ять ворожих атак.

На Торецькому напрямку

Росіяни 16 разів атакували сили оборони поблизу Неліпівки, Дружби, Торецька та Залізного. Наші військові зупинили 13 атак, три тривають.

На Покровському напрямку

З початку доби окупанти 40 разів намагалися прорвати оборону поблизу населених пунктів Воздвиженка, Гродівка, Новогродівка, Маринівка та Красний Яр. Наразі тривають два бойові зіткнення.

Противник зазнав значних втрат - сьогодні було знищено 188 окупантів, з них 74 - безповоротно. Також була зруйнована бойова броньована машина і три автомобілі. Крім того, пошкоджено БМП і автомобіль противника.

На Курахівському напрямку

Ворог також активний - 42 рази атакував наші позиції поблизу Українська, Цукуриного, Желанного Першого, Георгіївки, Костянтинівки і Катеринівки. За уточненою інформацією, чотири бої продовжуються.

На Времівському напрямку

Загарбники здійснили наступальні дії поблизу Вугледара, Катеринівки, Водяного і Костянтинівки. Під час трьох боєзіткнень загарбники не досягли успіху, але чотири штурми тривають.

На Придніпровському напрямку

Російські загарбники п'ять разів намагалися витіснити українські підрозділи, але не мали успіху.

На Оріхівському напрямку

Була одна безуспішна спроба противника просунутись у напрямку наших позицій поблизу Роботиного.

На інших напрямках ситуація залишається стабільною.

Нагадаємо, що триває 937-й день повномасштабної війни в Україні.

Читайте також