Карта бойових дій в Україні станом на 18 червня 2024 року

Карта бойових дій в Україні станом на 18 червня 2024 року

За останню добу російські загарбники завдали два ракетних удари і виконали 32 авіаційних ударі з використанням 39 КАБів. Ворог також здійснив 2600 обстрілів позицій наших військ та населених пунктів. Використано ствольну артилерію, міномети, стрілецьку зброю та бойові машини.

Новини з фронту

Протягом дня українські військові активно стримують просування ворога та завдають вогневого удару, змушуючи його відступати. За добу відбулося 119 зіткнень. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Останні новини з фронту

Українські сили завдали удару по 13 районах зосередження ворожих військ.

На Харківському напрямку

У районі Вовчанська ворожі сили здійснили 14 атак, але всі вони були відбиті. Ситуація залишається напруженою, тривають бої в чотирьох локаціях.

На Куп'янському напрямку

Кількість зіткнень збільшилась до 14. Українські військові відбили дев'ять атак в районі Синьківки та Степової Новоселівки. Бої також тривають біля Піщаного, Берестового та Степової Новоселівки.

На Лиманському напрямку

У різних районах, зокрема Греківки, Макіївки, Тернів, Торського та Серебрянського лісу, ворожі сили спробували просунутися, але українські захисники відбили вісім атак. Бої продовжуються.

На Краматорському напрямку

В єдиній атакі біля Кліщіївки ворогу не вдалося досягти успіху. Бої тривають у районах Григорівки та Часового Яру.

На Покровському напрямку

Ситуація найгарячіша. Ворог проводить постійні штурмові дії, спробуючи проникнути в бойові порядки українських військ. За добу відбулося 42 атаки, але 32 з них були відбиті. Бої тривають у районах Новоолександрівки, Євгенівки, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Сокола.

Українські сили завдали значних втрат ворогу: майже 300 окупантів вбитими та пораненими, знищено одну бойову броньовану машину, чотири автомобіля та три гармати.

На Курахівському напрямку

Ворожі сили активізувались у районі Красногорівки, де протягом доби відбулося сім атак, які не мали успіху. Бої також тривають біля Георгіївки та Парасковіївки.

На Придніпровському напрямку

Ворог тричі атакував наші підрозділи на лівому березі Дніпра, але без успіху.

На інших напрямках ситуація залишається стабільною.

Нагадаємо, триває 846-й день війни в Україні.

Читайте також: