Карта бойових дій в Україні станом на 18 липня 2024 року

Мапа бойових дій в Україні 18.07.2024
Мапа бойових дій в Україні 18.07.2024

Протягом доби російські загарбники нанесли 43 авіаудари (використали 58 боєприпасів) та 605 ударів дронами-камікадзе, а також здійснили 3230 обстрілів позицій наших військ.

Новини з війни в Україні

З початку доби відбулося 118 бойових зіткнень. Наші війська продовжують жорстко протистояти спробам противника просунутися в глибину території України. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Останні новини з фронту

Ворог сконцентрував свої зусилля на Покровському та Торецькому напрямках. У цих районах відбулися по 24 бойових зіткнення.

на Харківському напрямку

Відбито 16 атак противника. 11 з них були біля Глибокого, інші - в районі Вовчанська. За інформацією наразі, від початку доби загарбники втратили 94 військовослужбовці убитими та пораненими. Крім того, було знищено і пошкоджено 13 артилерійських систем, чотири автомобілі, бойову броньовану машину та дві одиниці спецтехніки.

на Куп'янському напрямку

Сили оборони відбили 10 атак окупантів в районах Піщаного, Берестового, Андріївки та Синьківки.

на Лиманському напрямку

Зафіксовано шість невдалі спроби противника просунутися у напрямках Греківки, Макіївки, Тернів та Торського.

на Сіверському напрямку

Окупанти зазнали втрат при семи спробах штурму наших позицій поблизу Верхньокам'янського, Роздолівки та Виїмки.

на Краматорському напрямку

Загальна кількість спроб ворога покращити тактичне положення зросла до чотирьох. Бій біля Андріївки триває, інші атаки відбито. Ситуація під контролем.

на Торецькому напрямку

Вже зупинено 23 атаки російських терористів, один бій ще триває. Всі зусилля ворога сьогодні спрямувалися у райони Північного та Нью-Йорка. Сили оборони адекватно реагують на дії загарбників, вживають необхідних заходів для виснаження їх наступального потенціалу.

на Покровському напрямку

Російські загарбники здійснили 24 спроби витіснити наших захисників зі займаних позицій. Зосередилися біля Новоолександрівки та Новоселівки Першої.

За уточненою інформацією, російські загарбники загалом втратили 304 особи - убитими та пораненими. Були знищені БТР і БМП окупантів, гармата, чотири мотоцикли, МТ-ЛБ та п'ять автомобілів. Крім того, ще восьмьох артилерійських систем, одна БМП та 15 автомобілів отримали значні пошкодження.

на Курахівському напрямку

Відбулося 12 ворожих атак біля Георгіївки, Парасковіївки та Красногорівки. Триває бій біля останньої позиції, а всі інші спроби противника просунутися вперед зупинено. Ситуація під контролем Збройних сил України.

на Времівському напрямку

Відбулося три воєнних зіткнення. Ворожі наступи не принесли успіху у районах Костянтинівки та Новодарівки.

на Оріхівському напрямку

Підрозділи наших військ відбивали сім атак противника на напрямках Вербового - Мала Токмаха та Нестерянки - Новоандріївки. Шість атак було відбито, ще одна триває. Ситуація під контролем.

на Придніпровському напрямку

Підрозділи наших військ відбили три атаки противника на лівому березі Дніпра.

На решті напрямків ситуація на цей час без особливих змін.

Нагадаємо, триває 875-й день повномасштабної війни в Україні.

Читайте також