Карта бойових дій в Україні станом на 19 червня 2024 року

Карта бойових дій в Україні станом на 19 червня 2024 року

За останню добу російські загарбники здійснили 33 авіаційні удари із застосуванням 45 КАБів та задіяли 482 дрони-камікадзе. Також ворог здійснив майже 2900 обстрілів наших позицій та населених пунктів з різної важкозброєної техніки.

Новини з фронту

Протягом доби відбулося 113 бойових зіткнень. Найгарячіше відмічено на Покровському напрямку.

Ситуація на фронті

Збройні сили України продовжують оборонну операцію та рішуче протидіють спробам противника просунутися в глибину нашої території.

Харківський напрямок

Відбулося шість бойових зіткнень. Наші війська відбили чотири атаки росіян у районі Вовчанська, а також триває відбиття штурмів в районах Вовчанська та Липців.

Куп'янський напрямок

Кількість бойових зіткнень зросла до 12. Наші воїни відбили вісім атак ворога поблизу Синьківки, Степової Новоселівки та Піщаного, ще чотири бойові дії тривають.

Лиманський напрямок

Ворог 13 разів намагався витіснити наших захисників з займаних позицій у районах Греківки, Макіївки, Тернів та Серебрянського лісництва. 12 атак відбито українськими захисниками, а бій на локації Тернів триває.

Сіверський напрямок

Наші війська відбили 13 атак загарбників поблизу Роздолівки, Спірного, Верхньокам'янського та Виїмки. Ситуація під контролем, втрат територій і позицій немає. Тривають двода бойові зіткнення в районі Верхньокам'янського.

Краматорський напрямок

Протягом доби загарбники здійснили шість спроб прорватися до мікрорайону Новий Часового Яру, чотири з яких відбите. Два бойові зіткнення ще тривають. Також ворог активно штурмує райони Іванівського, Південного та Нью-Йорка, де наразі продовжуються дев'ять боїв.

Покровський напрямок

Обстановка на цьому напрямку є найгарячішою. Зафіксовано 37 ворожих штурмів. Окупанти намагалися прорвати нашу оборону поблизу Олександрополя, Новоолександрівки, Євгенівки, Новоселівки Першої, Новопокровського, Сокола та Карлівки. Сили оборони вживають заходів для недопущення просування противника та стабілізації обстановки. Відбито 20 атак, ще 17 боїв тривають.

Орієнтовно, втрати агресора за сьогодні на цьому напрямку становлять близько 180 убитих і поранених. Знищено одну МТ-ЛБ, міномет, гармату, чотири автомобілі, пошкоджено два танки росіян.

Курахівський напрямок

Три спроби ворога витіснити наших захисників з займаних позицій у районі Красногорівки немали успіху. Ще чотири бої тривають, але ситуація під контролем Сил оборони. Наші захисники нищать окупантів. Загалом, від початку доби загарбники втратили 86 осіб. Також знищено автомобіль противника.

Времівський напрямок

Дві штурмові дії загарбників поблизу Урожайного та Новодарівки не мали успіху.

Оріхівський напрямок

Зазнали невдачі дві атаки окупантів - у районах Новоданилівки та Малої Токмачки.

На інших напрямках ситуація не змінювалася.

Нагадаємо, триває 847-й день повномасштабної війни в Україні.

Читайте також: