Карта бойових дій в Україні станом на 2 серпня 2024 року

Карта бойових дій в Україні 2024
Карта бойових дій в Україні 2024

Новини війни в Україні

За останню добу російські загарбники нанесли два ракетні та 59 авіаційних ударів( 54 з них було з метою ураження об'єктів) та 623 удари дронами-камікадзе. Також було здійснено 3412 обстрілів позицій українських військ.

Останні новини з фронту

Сили оборони активно протистоять російським загарбникам, спрямовуючи зусилля на зрив їхніх планів наступу та виснаження ворожого бойового потенціалу. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

З початку доби було зафіксовано 98 бойових зіткнень.

Найбільша активність ворога спостерігається на Покровському напрямку, а також на Торецькому та Оріхівському напрямках.

На Харківському напрямку

Російські терористи тричі намагалися штурмувати позиції українських військ у районах Тихого і Вовчанська. Триває бій біля останнього.

На Куп'янському напрямку

Упродовж дня ворог шість разів атакував українські укріплення, але всі бої в районах Андріївки, Стельмахівки і Піщаного завершились.

На Лиманському напрямку

Протягом дня російські війська чотири рази намагалися штурмувати позиції українських захисників у населених пунктах Торське і Макіївка.

На Сіверському напрямку

Українські війська завдала поразки дев'ятьом спробам ворога покращити своє тактичне положення у районах Верхньокам'янського, Спірного, Іванодар'ївки і Виїмки. Ворог зазнав втрат. Продовжується бій біля Виїмки.

На Краматорському напрямку

Ворожі спроби просунутися вперед у районах Часового Яру, Іванівського і Андріївки завершились невдачею.

На Торецькому напрямку

Окупанти 16 разів штурмували позиції у районах Залізного, Північного, Торецька і Нью-Йорка. Ворожа бомбардувальна авіація активно діяла. Бойові дії тривають у чотирьох локаціях, зокрема у районах Нью-Йорка і Північного.

На Покровському напрямку

Протягом дня загарбники здійснили 43 штурмові і наступальні дії. Найбільш активно ворог діє в районах Новоолександрівки, Прогреса і Желанного. Шість бойових зіткнень на цьому напрямку ще тривають.

За попередніми підрахунками, сьогодні українським військовим вдалося ліквідувати 92 та поранити 135 окупантів. Також було знищено два автомобілі та гармату Д-30. Чотири ворожі автомобілі, САУ 2С1 "Гвоздика" і РСЗВ БМ-21 "Град" було вилучено.

На Курахівському напрямку

На цей момент було зафіксовано чотири бойові зіткнення. Ворог безуспішно намагався продвинутися в районах населених пунктів Красногорівка, Парасковіївка і Костянтинівка.

На Времівському напрямку

Ворожа атака поблизу Водяного завершилась поразкою.

На Оріхівському напрямку

Упродовж дня було дві атаки в районах Роботине і Мала Токмачка, проте загарбники не досягли успіху.

На Придніпровському напрямку

Ворожий штурм на лівобережжі Дніпра завершився невдачею.

На інших напрямках не відбулося суттєвих змін в обстановці.

Триває 891-й день повномасштабної війни в Україні.

Читайте також