Карта бойових дій в Україні станом на 24 вересня 2024 року

Карта бойових дій в Україні
Карта бойових дій в Україні

Учора по території України було здійснено чотири ракетні удари та 55 авіаційних ударів, внаслідок чого було скинуто 76 КАБ. Також ворожі сили використали 662 дрони-камікадзе та здійснили більше 3800 обстрілів по позиціях українських військ і населених пунктах з різних видів зброї.

Новини війни в Україні

За минулу добу відбулося 125 бойових зіткнень. Сили оборони України продовжують відбивати атаки окупаційних військ на всіх напрямках. Ситуація на Покровському та Курахівському напрямках залишається напруженою. Противник веде активні наступальні дії, намагаючись покращити тактичне положення, наші захисники завдають противнику значних втрат у живій силі та техніці. Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Останні новини з фронту

На Покровському та Курахівському напрямку тривають важкі бої.

На Харківському напрямку

На Харківському напрямку російські війська намагаються просунутись у районах Липців та Тихого, поблизу останнього триває бій. Сьогодні українським захисникам на цьому напрямку вдалося ліквідувати та поранити 47 окупантів, знищити один танк, 13 артилерійських систем, 41 БпЛА, чотири автомобілі та п'ять одиниць спеціальної техніки.

На Куп'янському напрямку

Ворог атакував наші позиції на Куп'янському напрямку сім разів, але підрозділи Сил оборони відбили всі семь наступальних дій.

На Лиманському напрямку

Російські війська 19 разів атакували українських захисників у районах Чернещини, Дружелюбівки, Невського, Макіївки, Діброви, Торського та Дронівки. Бої тривають у двох локаціях.

На Сіверському напрямку

Ворог один раз намагався витіснити наших захисників з позицій у районі Федорівки на Сіверському напрямку, але атаку відбито.

На Краматорському напрямку

Українські військові відбили чотири спроби окупантів продвинутись поблизу Калинівки, Кліщіївки, Білої Гори та Предтечиного. Ситуація під контролем.

На Торецькому напрямку

Окупанти 15 разів атакували наші позиції поблизу Дачного, Торецька та Неліпівки, дев'ять зіткнень вже завершені, але бої тривають поблизу Торецька.

На Покровському напрямку

Основні зусилля ворога спрямовані на Покровськ. Протягом дня агресор атакував у районах Воздвиженки, Маринівки, Миролюбівки, Новоторецького, Миколаївки, Новогродівки, Журавки, Красного Яру та Зеленого Поля. Сьогодні ворогом було втрачено більше 220 військовослужбовців, знищено чотири танки, 12 автомобільних технік, вісім ББМ та шість артилерійських систем.

На Курахівському напрямку

Наші захисники відбили 21 ворожу спробу атакувати їх позиції. Ворог намагався продвинутися біля Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки, Катеринівки та Української. Бої тривають, наразі йде три зіткнення.

На Времівському напрямку

Агресор восьмі рази спробував штурмувати передній край нашої оборони в напрямку Павлівки та Вугледару. Українські воїни зупинили п'ять атак і ще тривають три бойові зіткнення.

На Оріхівському напрямку

Було проведене одне безуспішне бойове зіткнення неподалік Новоандріївки.

На Придніпровському напрямку

Ворог провів два невдалих штурмування і отримав відсіч.

Триває 944-й день повномасштабної війни в Україні.

Сьогодні за відзначення воїнів за ефективну роботу в бою варто відзначити 15-ту бригаду оперативного призначення НГУ "Кара-Даг", 414-ий окремий полк ударних безпілотних авіаційних систем та 68-ту окрему єгерську бригаду імені Олекси Довбуша.

Читайте також