Карта бойових дій в Україні станом на 28 червня 2024 року

Карта бойових дій в Україні станом на 28 червня 2024 року

За минулу добу ворожі війська здійснили 6 ракетних ударів та 43 авіаційних удари по території України. Всього було скинуто 56 керованих авіабомб, а також застосовано 458 дронів-камікадзе. Противник також здійснив 2863 обстріли по укріпленнях ЗСУ і мирних населених пунктах.

Ситуація на фронті

Протягом доби відбулося 119 бойових зіткнень. Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що ситуація в районах бойових дій складна, але контрольована.

Найнапруженіші напрямки

Найбільш напруженою була ситуація на Торецькому, Покровському та Курахівському напрямках.

 

Харківський напрямок

Ворог намагався провести три штурми в районах Вовчанська, Липців та Сотницького Козачка, але не досяг успіху.

Куп'янський напрямок

Відбулося 10 боєзіткнень. Окупанти атакували позиції в районах Степової Новоселівки, Петропавлівки, Піщаного, Стельмахівки та Андріївки. Всі атаки були відбиті, а сили оборони продовжують зміцнювати рубежі і не допускати просування противника.

Лиманський напрямок

На цьому напрямку суттєвих змін в обстановці не відбулося. Ворог 8 разів намагався прорватися в районах Копанок, Невського, Макіївки, Тернів та Торського, але всі атаки були відбиті, і бої тривають.

Сіверський напрямок

Сили оборони успішно відбили 6 атак ворога в районах Спірного, Роздолівки та Виїмки.

Краматорський напрямок

Ворог вже 6 разів намагався витіснити підрозділи Сил оборони з їх позицій в районі Часового Яру. Три атаки були відбиті, а бої тривають.

Торецький напрямок

За цілою добою окупанти продовжували активні дії на Торецькому напрямку. Загалом ворог спробував 26 разів штурмувати позиції наших захисників в районах Дружби, Залізного, Північного, Торецька та Нью-Йорка. Єдиний бій наразі ще триває.

За попередніми даними, на Торецькому напрямку ворог втратив 70 осіб, 5 одиниць автомобільної техніки та артилерійську систему. Також пошкоджено 2 автомобілі та артилерійську систему.

Покровський напрямок

Обстановка на Покровському напрямку також залишається напруженою. Ворог не припиняє спроб вклинитися в наші бойові порядки в районах населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Євгенівка, Прогрес, Новоселівка Перша, Карлівка та Уманське. Загалом відбулося 27 атак, одна з яких триває.

За наявною інформацією, ворог втратив на цьому напрямку понад 300 військовослужбовців, танк, 3 броньовані бойові машини та один автомобіль. Також пошкоджено 3 танки, 4 броньовані бойові машини та 4 артилерійські системи.

Курахівський напрямок

На Курахівському напрямку протягом дня окупанти атакували позиції Сил оборони 18 разів. Два боєзіткнення ще тривають, але ситуація під контролем наших захисників.

Попередньо, ворог втратив близько 50 військовослужбовців на Курахівському напрямку сьогодні. Також було знищено 4 танки, 9 броньованих бойових машин та пошкоджено ще 5 танків.

Времівський напрямок

Ворог тиснув в районі Костянтинівки. Дві атаки були відбиті, але одна триває.

Оріхівський напрямок

Спроба агресора атакувати наших захисників в районі Малої Токмачки не мала успіху.

Придніпровський напрямок

Сили оборони успішно відбили 10 атак ворога, не допустивши втрат позицій. Ситуація під контролем.

На інших напрямках суттєвих змін в обстановці не відбулося.

Успіхи авіації та ракетних військ ЗСУ

Підрозділи нашої авіації та ракетних військ і артилерії вже з початку цієї доби здійснили ураження по 5 районах зосередження особового складу та техніки ворога, а також зенітно-ракетному комплексу, радіолокаційній станції та трьом складам з боєприпасами.

Варто відзначити професійну роботу воїнів 44 окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола, які успішно уражають живу силу, озброєння та техніку противника.

Нагадаємо, що вже триває 856-й день повномасштабної війни в Україні.

Читайте також: