Карта бойових дій в Україні станом на 30 квітня 2024

Незначний успіх російських військ біля Авдіївки

За останню добу російські війська зробили незначні успіхи на північно-західному та південно-західному напрямках від Авдіївки, але не змогли значно просунутися на самій Авдіївській ділянці.

Згідно геолокаційних кадрів, опублікованих 28 і 29 квітня, російські війська вдалося просунутися в Очеретине (північно-західно від Авдіївки), вздовж залізничної лінії до околиці Очеретиного та в Нетайловому (південно-західно від Авдіївки).

Російські атаки по українській території

Протягом 29 квітня противник здійснив п'ять ракетних та 47 авіаційних ударів, а також 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню проти позицій українських військ та населених пунктів.

Артилерійський вогонь був ведений по понад 110 населених пунктах від Чернігівської до Миколаївської областей.

Авіація Сил оборони наносила удари по п'яти районах зосередження ворожого особового складу, а рації ракетних військ атакували одну зону зосередження особового складу і дві радіолокаційні станції противника.

Останні новини з фронту

За минулу добу було зафіксовано 115 бойових зіткнень. Противник здійснив п'ять ракетних та 47 авіаційних ударів, а також 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню проти наших позицій та міст і сіл. На жаль, внаслідок атак ворога є загиблі та поранені серед цивільного населення, а також пошкодження цивільної інфраструктури.

Куп'янський напрямок

Наші воїни відбили дев'ять атак у районах Берестового, Новосергіївки (Харківська область) та Стельмахівки (Луганська область).

Лиманський напрямок

Було відбито 13 атак з авіаційною підтримкою в районах Твердохлібового, Невського та Серебрянського лісництва (Луганська область) та Терни, Торського та Зарічного (Донецька область).

Бахмутський напрямок

Нашими воїнами було відбито 33 атаки в районах Білогорівки (Луганська область) та Верхньокам'янського, Нового, Іванівського, Кліщіївки, Андріївки, Роздолівки та Часів Яр (Донецька область), де ворог намагався покращити своє тактичне положення з авіаційною підтримкою.

Авдіївський напрямок

Наші захисники відбили 24 атаки в районах Архангельського, Новокалинового, Очеретиного, Сокола, Соловйового, Семенівки, Орлівки та Нетайлового (Донецька область), де ворог намагався витіснити наші підрозділи.

Херсонський напрямок

Противник не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. За минулу добу було здійснено три безуспішні атаки на наші позиції.

Наразі вже триває 797-й день повномасштабної війни в Україні. Ми закликаємо всіх залишатися міцними, підтримувати нашу армію та приближати перемогу України!