Карта бойових дій в Україні станом на 5 жовтня 2024 року

Карта бойових дій України 05.10.2024
Карта бойових дій України 05.10.2024

Російські війська вчора нанесли наступ 61 авіаудару по Україні, скинувши 101 КАБ. Крім цього, було залучено 630 дронів-камікадзе та здійснено понад 3000 обстрілів по позиціях українських військ і житлових районах.

Новини війни в Україні

Загалом за минулу добу відбулося 97 бойових зіткнень. Українські захисники продовжують рішуче відбивати спроби противника просунутися вглибину нашої території і завдають йому вогневого удару. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

Останні новини з фронту

Найгарячіша ситуація зафіксована на Курахівському напрямку, а також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

На Харківському напрямку

Було чотири ворожі атаки. Сили оборони відбили наступ росіян поблизу Стариці, Вовчанська та Тихого. Приблизні втрати ворога на напрямку склдали 63 військовослужбовців, які були вбиті або поранені, а також було знищено артсистему, 28 БпЛА та шість одиниць автомобільної техніки. Також наші захисники завдали шкоди 14 артилерійським системам та п'яти автомобілям.

На Куп'янському напрямку

Ворог проводив наступальні дії біля Синьківки, Новоселівки, Піщаного, Стельмахівки та Лозової. Було завершено чотирнадцять боїв, тривають ще дві ворожі атаки.

На Лиманському напрямку

Російські загарбники атакували позиції наших військ біля Невського, Греківки, Макіївки, Новосадового та Торського. Десять бойових зіткнень завершено, три ще тривають.

На Сіверському напрямку

Українські захисники відбили три ворожі наступальні дії в районах Верхньокам'янського та Виїмки. Бойова ситуація наразі контролюється.

На Краматорському напрямку

Було шість бойових зіткнень біля Калинівки, Ступочків та Андріївки. Наразі продовжується одна атака противника.

На Торецькому напрямку

Відбулося 11 бойових зіткнень. Росіяни атакували позиції наших підрозділів біля Торецька та Щербинівки. Шість зіткнень завершено, п'ять ще тривають.

На Покровському напрямку

Від початку цієї доби ворог атакував 14 разів в районах Миколаївки, Селідового та Лисівки. Сили оборони відбили 13 наступальних дій, одна битва ще триває.

На Курахівському напрямку

Ворог 25 разів проводив наступальні дії поблизу Цукуриного, Гострого, Георгіївки, Антонівки, Костянтинівки та в напрямку Богоявленки. Українські захисники зупинили 14 атак, ще 10 тривають.

На Оріхівському напрямку

Окупанти чотири рази безуспішно намагалися просунутися на позиції українських захисників поблизу Роботиного, Малих Щербаків та Кам'янського.

На інших напрямках ситуація без особливих змін.

Сили оборони України продовжують проводити операцію на Курському напрямку.

Нагадаємо, триває 955-й день повномасштабної війни в Україні.

Читайте також

У Запоріжжі та Миколаєві пролунали вибухи
сьогодні, 00:47 542 переглянули
Вибухи в Запоріжжі та Миколаєві