Карта бойових дій в Україні станом на 7 жовтня 2024 року

Карта бойових дій України, 07.10.2024
Карта бойових дій України, 07.10.2024

За даними Генштабу ЗСУ, російські загарбники вчора зробили 6 ракетних ударів, 72 авіаційні удари та 653 удари дронами-камікадзе, а також здійснили 3417 обстрілів позицій українських військ.

Бойові дії на фронті

Всього за минулу добу було 99 бойових зіткнень. Сили оборони намагаються зупинити російські загарбницькі наступальні дії та позбавити їх бойового потенціалу.

Новини з фронту

На Покровському напрямку тривають жорсткі бої. На інтерактивній карті Deep State MAP можна відстежувати ситуацію на фронті в режимі реального часу.

На Харківському напрямку

Українські підрозділи зазнали п'яти атак від російських терористів. Приблизно 58 окупантів були убиті або поранені, а також були знищені 14 артилерійських систем, 33 безпілотника, 10 автомобілів та 3 одиниці спеціальної техніки.

На Куп'янському напрямку

Ворог атакував позиції українських сил 11 разів у Куп'янському напрямку біля Кучерівки, Кругляківки, Вишневого та Новоосинового.

На Лиманському напрямку

Російські війська атакували позиції українських захисників 18 разів у районах Дружелюбівки, Невського, Новосадового, Зарічного, Торського, Греківки, Григорівки та Діброви.

На Сіверському напрямку

Українські війська зупинили спробу противника зміцнити свої позиції біля Білогорівки.

На Краматорському напрямку

Російські загарбники невдало намагалися просунутися на передову поблизу Часового Яру, Ступочок та Білої Гори.

На Торецькому напрямку

Ворожа штурмова та бомбардувальна авіація була дуже активною. Окупанти атакували райони Торецька та Щербинівки 17 разів.

На Покровському напрямку

За день було здійснено 19 штурмових та наступальних дій. Найбільше конфліктів тривають у Мирнограді, Лисівці, Крутому Яру, Новотроїцькому, Промені, Петрівці та Селидовому. Дев'ять бойових зіткнень на цьому напрямку ще тривають. За попередніми даними, українські воїни убили 126 та поранили 157 окупантів. Знищено 3 танки, 3 броньовані машини, 3 гармати, 3 командно-спостережні пункти, 2 безпілотника та 10 автомобілів. Також були пошкоджені 2 танки, 4 броньовані машини, 7 ворожих автомобілів та 5 артилерійських систем.

На Курахівському напрямку

Терористи намагалися просунутися в районах Новоселидівки, Гірника, Цукурине, Гострого, Георгіївки, Желанного Другого, Олександрівки та Костянтинівки, внаслідок цього відбулося 7 боїв.

На Времівському напрямку

За даними Генштабу ЗСУ, застосовуючи штурмову авіацію, противник атакував передову нашої оборони в напрямку Ясної Поляни та Золотої Ниви 7 разів.

На Придніпровському напрямку

Українські війська відбили шість атак противника, які завершилися безуспішно для нього.

Також продовжується операція Сил оборони України в Курській області. Сьогодні противник здійснив 15 авіаударів, випустивши 21 керовану авіабомбу.

Ситуація на інших напрямках не змінилася. Війна в Україні триває вже 957 днів.

Читайте також

Росіяни обстріляли Харківщину: є поранені
сьогодні, 01:35 120 переглянули
Поранені під час обстрілу Харківщини