Карта бойових дій в Україні станом на 8 червня 2024 року

Карта бойових дій в Україні
Карта бойових дій в Україні

За останню добу російські окупанти здійснили два ракетних удари із застосуванням шести ракет та 39 авіаційних ударів із застосуванням 52 КАБів. Вони також застосували 461 дрон-камікадзе. Наші війська та населені пункти отримали більше 2450 обстрілів із застосуванням артилерії, мінометів, стрілецької зброї та озброєння бойових машин.

Ситуація на фронті

На фронті ситуація залишається напруженою, але під контролем. З початку доби відбулося 85 бойових зіткнень. Українські військові ефективно протистоять спробам російських окупантів продовжити свій просув у глибину нашої території. Військові наносять їм удари, знищуючи їх по всій лінії військових зіткнень.

Останні новини з фронту

З початку доби наші війська атакували 14 районів зміцнень противника, один пункт управління, склад боєприпасів та станцію радіоелектронної боротьби.

Харківський напрямок

В районі Вовчанська було відбито дві атаки ворога. Наразі українські сили продовжують посилення оборонних позицій. За попередніми даними, агресор поніс втрати в 101 солдат убитими та пораненими, а також було знищено п'ять артилерійських систем, 41 безпілотний літальний апарат, сім автомобілів та пускову установку для безпілотного літального апарату.

Куп'янський напрямок

На Куп'янському напрямку відбулось вісім бойових зіткнень. Сили оборони успішно відбили сім атак ворога в районах населених пунктів Синьківка, Піщане, Дружелюбівка та Греківка. Бої продовжуються в районі Андріївки.

Лиманський напрямок

Кількість бойових зіткнень на Лиманському напрямку збільшилась до дев'яти. Українські військові відбили спроби ворога просунутися в районах Тернів, Новосадового, Торського та Серебрянського Лісу.

Сіверський напрямок

Ворог провів дві неуспішні штурмові дії в районі Білогорівки. Ситуація під контролем.

Краматорський напрямок

Утрати ворога на Краматорському напрямку: семеро атак, що не успішно пройшли в регіонах Калинівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки.

Покровський напрямок

Ворог безперервно пробує атакувати українські підрозділи, шукаючи слабкі місця в нашій обороні. Українські військові покінчили з семи спробами атаки в районах Новоолександрівки, Євгенівки та Сокола.

Курахівський напрямок

На Курахівському напрямку відбулися 16 бойових зіткнень. Ворог намагається просунутися близько до населених пунктів Невельське, Карлівка, Красногорівка, Георгіївка та Парасковіївка. З 13 атак ворожі, українські сили успішно відбили 13. Бої тривають в районах Красногорівки та Парасковіївки.

Времівський напрямок

В боях поблизу Урожайного та Старомайорського ворог позазнав невдачі. Ситуація під контролем.

Оріхівський напрямок

Агресор безуспішно намагався атакувати наші підрозділи поблизу населених пунктів Копані та Мала Токмачка.

На інших напрямках ситуація залишається без змін.

Читайте також