Карта бойових дій в Україні станом на 9 червня 2024 року

Карта бойових дій в Україні
Карта бойових дій в Україні

За останню добу російські загарбники нанесли 44 авіаційних удари та використали 481 дрон-камікадзе. Вони також здійснили понад 2800 обстрілів по позиціях наших військ та населених пунктах. Протягом дня сталося 76 бойових зіткнень з російськими окупантами, а наші воїни продовжують давати відсіч та завдають уражень окупантам.

Звіт з фронту

Сьогодні наша авіація та артилерія влучили в 21 район зосередження ворожих військ, пункт управління, засоби протиповітряної оборони, станцію РЕБ та радіолокаційні станції ворога. На Харківському напрямку відбито чотири атаки, а на Куп'янському напрямку - вісім. Ситуація на Лиманському, Краматорському та Покровському напрямках також залишається напруженою, але наші захисники зупинили атаки ворога та контролюють ситуацію.

Силова ситуація на фронті

Українські захисники відбили 27 атак на Покровському напрямку. Також тривають бої на Лиманському та Краматорському напрямках. Загарбники продовжують намагатися прорватися нашими позиціями, але сили оборони зроблять все можливе, щоб не допустити просування ворога.

На решті напрямків ситуація залишається стабільною. Також варто зазначити, що ворог має на кордонах та на окупованих територіях близько 520-550 тис. військовослужбовців путінської армії. Хоча кількість особового складу збільшилася, якість підготовки їх бойового складу значно погіршилася.

Читайте також