Картопля дорожче 50 гривень: чому ціни злетять і що буде з іншими овочами

Картопля дорожче, овочі - що буде
Картопля дорожче, овочі - що буде

Ціни на картоплю в Україні можуть досягти 50-55 гривень за кілограм цієї зими, - Максим Гопка

Аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопка прогнозує, що ціни на картоплю в Україні можуть досягти 50-55 гривень за кілограм цієї зими. Він зазначив, що зараз оптова ціна на картоплю коливається в межах 19-22 гривень за кілограм, а в магазинах вона вже коштує 30-35 гривень.

Зараз середня ціна картоплі на гуртовому ринку сягає приблизно 19-22 грн за кілограм, а в супермаркетах вона вже коштує в діапазоні 30-35 грн. І це при тому, що ми тільки заходимо в першу половину жовтня", - зазначив Гопка.

Гопка пояснив, що на зростання цін вплинули посуха та твердий ґрунт, які ускладнили збір врожаю в деяких регіонах. Він також зазначив, що ціна на цибулю не буде рекордно високою, а ціни на моркву будуть коливатися між цінами на цибулю та картоплю.

Я не думаю, що цибуля буде історично бити рекорди, як у нас це вже було. Вона тримається на доволі-таки непоганому рівні, зараз оптова ціна - 15 грн за кілограм.

Гопка також попередив, що значного зниження цін не очікується через підвищення податків та подорожчання пального. Він зазначив, що цього року в Україні був хороший урожай яблук та кісточкових, але ціни на зимові сорти яблук зростають через збільшений попит на зовнішніх ринках та витрати на зберігання.

Читайте також