Ким можна працювати в Європі без знання мови та освіти українцям

Робота за кордоном завжди надає більше можливостей. Якщо раніше, ще 10-15 років тому, робота в іншій країні асоціювалася з низькою оплатою праці та заробітком на поганих посадах, то вже сьогодні перед українцем є вибір, наприклад, ким можна працювати у Німеччині без знання мови чи будь-якої іншої країни Європи.

Про те, ким можна працювати в Європі, у нинішніх реаліях замислюються й висококваліфіковані працівники та ті, хто хоче здобути новий досвід. Втім, у будь-якому випадку важливо знання мови. Саме його рівень може суттєво вплинути на те, який заробіток буде у мігранта.

Працевлаштування в Європі без знання мови

Основні запити в пошукових системах у 2023 році щодо працевлаштування "ким можна працювати в Європі без освіти" або "ким можна працювати в Італії без знання мови". Такі 2 фактори, як освіта чи знання мови, справді вагомі, якщо мігрант хоче заробляти чи навіть залишитися в іншій країні назавжди.

Додаткові фактори, які потрібно враховувати, вибираючи собі роботу за кордоном:

  • кваліфікація;

  • міграційна політика обраної країни;

  • законодавство іншої країни щодо офіційного працевлаштування іноземця;

  • кількість роботи, яку може розраховувати мігрант (важливо правильно вибирати сферу діяльності, де мігранту доступну різні варіанти);

  • можливість вивчити мову обраної країни (чи є вільний час).

Питання, ким працювати в Польщі без знання мови, як і в будь-якій іншій європейській країні, завжди залежить від часу. Чим більше часу у мігранта для адаптації, тим більше можливостей покращити свої мовні навички.

Допоможе визначитися з видом роботи своєрідний рейтинг, ким працюють українці в Європі, якщо немає знання іноземної мови:

  • працівник заводу;

  • працівник на виробничій лінії;

  • помічник на кухні;

  • будівельник;

  • працівник розважальної сфери (наприклад, аніматор);

  • робота у готелі.

Робота в Європі без знання мови та освіти може бути обмеженою, але існують окремі професії, для яких це не стане перепоною. Тому мігранту слід поліпшити свої "вихідні дані". Наприклад, вивчити іноземну мову.

Виробництво та пакування

Як перша робота стане в пригоді й вакансія працівника на виробничій лінії або пакувальника товарів. Такий варіант нехай і має попит, але не приносить високий дохід.

ким можна працювати в Європі без освіти

Можливість кар'єрного зростання також не висока.

Прибирання та клінінг

Досить швидко за кордоном вдасться влаштуватись на прибирання приміщень. Ще одним слушним варіантом стане догляд за зеленими насадженнями.

 ким можна працювати в Італії без знання мови

Заробіток та інтенсивність роботи безпосередньо залежить від компанії.

Сфера обслуговування

Без знання мови мігрант може влаштуватися у сферу обслуговування, але лише як помічник. Взаємодіяти з клієнтами такому працівникові буде важко. Мігрант, який поки не вивчив іншу мову, може бути помічником на кухні або посудомийником.

Торгівля та продаж

Для такого виду зайнятості знадобиться мінімальне знання мови.

ким можна працювати в Європі

При цьому не буде потрібно вищої чи спеціальної освіти.

Фермерство та садівництво

Досить швидко в деяких країнах Європи можна працевлаштуватися на ферму або збирання фруктів.

ким працювати в Польщі без знання мови

У такому разі не потрібна освіта та знання іноземної мови.

Вантажник

Для чоловіків, які емігрували до іншої країни, можна не час обрати роботу вантажником.

ким працюють українці в Європі

Вона вимагає хорошої фізичної сили та витримки.

Робота в готелях

Ще один варіант, який може допомогти з роботою для мігранта, робота в готелі. У цьому випадку йдеться про помічника зі збирання номерів або портьє.