Керрі Фукунага розповів, як російська пропаганда «підриває мозок»

Американський режисер, письменник та громадський діяч Керрі Фукунага з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну приїхав на допомогу українському населенню.

Фукунага розвозить гуманітарну допомогу постраждалим від війни, веде польові записи, рятує чужі життя.

Днями Керрі Фукунага поділився своїми враженнями від спостереження людей, які перебувають під впливом російської пропаганди. На жаль, такі люди заперечують злочини російської армії та грають на руку агресорові. Режисер шокований невіглаством та наслідками пропаганди.

На запитання журналістки, що Керрі шокувало найбільше під час візиту в Україну, він відповів: «Я думаю, що найогидніша річ – це, коли я бачу людей, які пишуть у соцмережах, або коли я сам спілкуюся з людьми, які відмовляються вірити, що росіяни вбивають безневинних громадянських людей!»

Далі він пояснив, що таке явище не нове, адже це траплялося в різних війнах, від яких страждало наше людство.

Окрім цього, Керрі Фукунага впевнений, що пропаганда – найскладніша річ для усвідомлення.

«Це дуже складно, тому я називаю це хворобою. Це справді має ознаки нездужання, від якого важко вилікуватись», – поділився Фукунага.

Керрі Фукунага підтримав Україну. Він приєднався до організації World Central Kitchen, яка розвозить гуманітарну допомогу по Україні. Режисер спілкувався з волонтерами та тимчасовими переселенцями.