Київ посів перше місце у світі із забруднення повітря

Київ - найбрудніше місто з повітрям
Київ - найбрудніше місто з повітрям

Погіршення якості повітря в Києві через пожежі в екосистемах Київської області

20 вересня екологічна ситуація в столиці України значно погіршилася через пожежі в екосистемах Київської області, зокрема у Вишгородському районі. Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА повідомляє, що це стало основним чинником забруднення повітря.

Інформація столичних екологів свідчить про аномальне зростання концентрації зважених часток у повітрі. Деякі райони Києва досягли критичної оцінки забрудненості атмосфери - 100 балів за стобальною шкалою. Найкраща ситуація спостерігається на лівобережжі міста, де рівень забруднення становить 74 бали, що відповідає середньому значенню шкали.

Згідно з рейтингом IQair, який оцінює рівень забрудненості повітря у великих містах світу, Київ посів перше місце, випередивши Каїр (Єгипет) та Джакарту (Індонезія).

У зв'язку з екологічною небезпекою, міська адміністрація закликає мешканців Києва вжити запобіжних заходів. Зокрема, тримати вікна зачиненими, обмежувати час перебування на вулиці, більше вживати води та використовувати очисники повітря в приміщеннях.

Читайте також