«Київстар» скасовує наступну плату за тариф для деяких своїх користувачів

Київстар скасовує плату за тариф

Компанія «Київстар» повідомила, що відміняє плату за тариф для деяких своїх абонентів через хакерську атаку. Фахівці працювали над відновленням сервісів щодоби, щоб усе запрацювало якнайшвидше.»

Тарифна плата не буде стягуватися для абонентів передплати, контракту та контрактних абонентів з послугою «Домашній Інтернет» з 22.12 по 21.01, бізнес-клієнтів на послуги мобільного та фіксованого зв'язку з 1.01 по 31.01, користувачів «Домашнього Інтернету» та «Все разом» з 1.01 по 31.01.

Крім цього, компанія передає 100 млн грн ЗСУ.

Хакери атакували Київстар

Уранці 12 грудня стався масштабний збій у роботі мобільного оператора «Київстар» через хакерську атаку. Відповідальність за цю атаку взяли на себе російські хакери з групи «Солнцепек». Вони проникли в мережу оператора та завдали шкоди не лише мільйонам абонентів, а й ЗСУ. Президент компанії розповів, що хакерам вдалося отримати доступ через обліковий запис одного зі співробітників. Зараз основні сервіси компанії вже відновлені, працює 99% базових станцій, та мобільний інтернет в метро Києва та Харкова, SMS та міжнародний голосовий роумінг. Проте проблеми із зв'язком все ще є на півдні та заході України.