«Київстар» відновив доступ до мобільного інтернету

Український оператор мобільного зв'язку "Київстар" відновив доступ до мобільного інтернету після масштабного збою, який стався недавно. Про це компанія повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Наразі "Київстар" вже активно працює над повним відновленням послуг. Зокрема, мобільний інтернет вже доступний у всій країні. Також компанія працює над відновленням SMS та доступу до особистого кабінету "Мій Київстар". Базові станції мобільного зв'язку вже більш ніж на 95% функціонують.

  • відновив доступ до мобільного інтернету у всій країні;
  • активно працює над запуском SMS та відновленням доступу до "Мій Київстар";
  • поновив роботу понад 95% базових станцій мобільного зв'язку.

У "Київстар" повідомили, що мережа стабілізується і працює в усіх стандартах, включаючи 4G.

І хоча зараз можливі незначні труднощі зі зв'язком в деяких населених пунктах, спеціалісти оперативно їх виправляють. Компанія запевнила, що якість зв'язку поступово покращуватиметься, навіть якщо наразі швидкість роботи інтернету зменшена.

Представники "Київстару" обіцяють додатково повідомити, коли всі стабілізаційні заходи пройдуть успішно і сервіси запрацюють на повну потужність.

Варто нагадати, що причиною збою, який трапився у "Київстару", стала атака хакерів на ядро мережі. Відповідальність за цю атаку взяли на себе російські хакери з групи "Солнцепек". Вони вдалося проникнути в мережу оператора, порушивши внутрішню мережеву інфраструктуру компанії. Ця інфраструктура забезпечує зв'язок мільйонів абонентів, а також Збройних Сил України.

Президент "Київстару" повідомив, що хакерам вдалося взламати систему через обліковий запис співробітника компанії.