Кількість біженців у Німеччині досягла нового максимуму: скільки українців

Графік показує зростання біженців з України
Графік показує зростання біженців з України

Кількість біженців у Німеччині досягла рекордного рівня після Другої світової війни - понад 3,5 мільйона людей. З них близько 1,18 мільйона - громадяни України.

Про це повідомляє німецька газета Neue Osnabrücker Zeitung з посиланням на офіційні документи.

За даними федерального уряду, до кінця першої половини 2024 року в Німеччині проживало близько 3,48 мільйона біженців, що на 60 000 більше, ніж наприкінці 2023 року. Це найвищий показник з 1950-х років.

У зв'язку з припливом мігрантів і загрозою тероризму, голова МВС ФРН Ненсі Фезер 9 вересня розпорядилася запровадити тимчасові заходи контролю на всіх сухопутних кордонах Німеччини. У листі Європейської комісії Фезер зазначила, що ресурси країни та федеральних земель щодо прийому мігрантів практично вичерпані.

Дебати про міграційну політику в Німеччині загострилися після теракту в Золінгені 23 серпня. Внаслідок нападу загинули троє людей, ще вісім отримали поранення.

На тлі цих подій деякі німецькі політики закликали скасувати Bürgergeld (посібник із безробіття) для українських біженців. Ця щомісячна виплата становить до 563 євро і надається разом з безкоштовними медичними послугами та проживанням у соціальному житлі на час проходження інтеграційних та мовних курсів.

Генеральний секретар Вільної демократичної партії (СвДП) Біджан Джір-Сарай запропонував перейти до звичайних виплат у розмірі 460 євро, які належать усім іншим біженцям. Він вважає, що це стимулюватиме українських громадян до працевлаштування і покращить ситуацію на ринку праці.

Проте офіційний представник кабінету міністрів країни Штеффен Хебештрайт заявив, що немає планів замінювати гарантовані виплати українським громадянам стандартними пособами для біженців.

Читайте також