Кількість новобранців знизилась: Генштаб підтвердив спад мобілізації

Генштаб підтвердив спад мобілізації
Генштаб підтвердив спад мобілізації

Зменшився обсяг підготовки новобранців в ЗСУ

Кількість осіб, які навчаються одночасно в навчальних центрах, зменшилась з 35 тисяч до 20 тисяч. Це заявив начальник відділу підготовки в навчальних центрах Генштабу ЗСУ Василь Румак. Румак вважає, що зменшення цього показника пов'язано зі спадом чисельності мобілізаційного ресурсу.

Наразі діє понад 25 навчальних центрів, які працюють над підвищенням якості навчання. Вони планують збільшити тривалість навчання до 1,5 місяця і перетворити систему підготовки інструкторів.

Раніше народний депутат Роман Костенко висловив думку, що якщо українець може стати депутатом з 21 року, то він також може служити в армії з 20 років. Але ексголовнокомандувач ЗСУ і нині посол України у Великій Британії Валерій Залужний не підтримав мобілізацію молоді.

Зазначимо, що призов придатних чоловіків віком від 18 до 25 років був обмежений. Зараз таких громадян можуть призвати тільки за письмовою згодою.

Кілька членів комітету Ради з питань нацбезпеки, розвідки та оборони звернулися до Генштабу із проханням знизити мінімальний призовний вік до 20 років. Але Генштаб вважає, що зараз цього не потрібно.

Читайте також