Китай почне масово виробляти людиноподібні роботи найближчими роками

Уряд Китаю планує розпочати виробництво людиноподібних роботів до 2025 року. Це рішення є відповіддю на зростаючу популярність робототехніки та конкуренцію в цьому секторі. Китай зосередиться на фінансовій підтримці компаній, які займаються робототехнікою, в тому числі тих, що розробляють сенсорні технології та системи управління рухом. Також буде наголошено на важливості штучного інтелекту та розробці більш спритних роботів-маніпуляторів.

Згідно з планами, до 2027 року Китай планує створити роботів, які здатні навчатися, мати логічне мислення та самостійно розвиватися. Уряд також сприятиме створенню стабільних ланцюгів постачання в галузі робототехніки. Ця новина вже позитивно вплинула на акції китайських виробників робототехніки, які зросли на 10%.

Нагадаємо, що Ілон Маск представив людиноподібного робота Optimus від Tesla. Робот вміє ходити, розпізнавати предмети та брати їх в руки, а також сортувати їх. Цей крок Китая спрямований на те, щоб не відставати від світових конкурентів у цій області.