Китай використовує штучний інтелект для шпигунства за американцями – WSJ

Китай використовує штучний інтелект (ШІ) для збирання інформації про громадян США, повідомляє The Wall Street Journal.

Американські спецслужби висловлюють побоювання щодо цього. ШІ є критично важливою технологією для США, яку Федеральне бюро розслідувань хоче захистити. У той же час, Китай розглядає ШІ як одну з технологій, в яких вони прагнуть досягти прориву до 2025 року.

Китай може використовувати ШІ для збирання та зберігання даних на американців у масштабах, які не були можливі ніколи раніше.

Спецслужби США, зокрема ФБР, вважають, що Китай може використовувати ШІ для збирання і зберігання даних про американців. Це питання було обговорене на зустрічі голів ФБР та представників американських IT-компаній, яка відбулася в жовтні.

Зазначається, що Китай вже використовував шпигунські операції для крадіжки особистих даних і ШІ може бути використаний як засіб посилення цих операцій. ФБР також стверджує, що Китай може використовувати ці дані для виявлення шпигунів і стеження за американськими посадовцями.

Регулювання штучного інтелекту в ЄС

На цьому тижні делегати від Європейської комісії, Європейського парламенту та 27 країн-членів ЄС досягли згоди щодо регулювання штучного інтелекту (ШІ). Угода дозволить обмежене сканування обличчя у реальному часі з деякими винятками. Біометричне сканування, що класифікує людей за чутливими характеристиками, такими як політичні або релігійні переконання, сексуальна орієнтація або раса, буде заборонене.

Це одне з найскладніших та найчутливіших питань, які обговорюються.

Джерело: The Wall Street Journal