КНДР випробувала гіперзвукову твердопаливну балістичну ракету

КНДР оголосила, що в 2024 році проведе перше випробування гіперзвукової твердопаливної ракети в середній дальності.

Ракета буде оснащена гіперзвуковою боєголовкою, повідомляє The Associated Press.

"14 січня південнокорейські і японські військові зафіксували запуск ракети з полігону біля Пхеньяна. Потім офіційне Центральне телеграфне агентство КНДР повідомило, що запуск служив для перевірки твердопаливних двигунів та маневреності гіперзвукової боєголовки. Випробування було визнане успішним", - зазначено в повідомленні.

Ракета пролетіла приблизно 1 тис. км, перед тим, як упасти у водах між Корейським півостровом і Японією, повідомив Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї.

Північнокорейські ракети середньої дальності, зокрема Hwasong-12, мають змогу досягти території Гуаму США. Вони працюють на рідкопаливних двигунах, які потрібно заправляти перед запуском і не можуть бути заправлені на довгий час", - зазначено в матеріалі.

З іншого боку, ракети з твердим паливом можна швидко підготувати до запуску. Вони легше переміщати і приховувати. Теоретично, це ускладнює виявлення та запобігання запуску заздалегідь.

Українській розвідці відомо про постачання КНДР зброї до Росії. Інформацію про передачу балістичних ракет ще уточнюють. Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

За даними ГУР, Північна Корея вже передала Росії артилерійські снаряди, боєкомплекти, снаряди для реактивних систем залпового вогню та міни.