КНДР вперше після пандемії відкриє кордони для туризму

Чарівна природа КНДР запрошує туристів
Чарівна природа КНДР запрошує туристів

Північна Корея після майже п'яти років закриття відкриє кордони для туристів з інших країн, які були закриті через пандемію Covid-19. Про це повідомляє Bloomberg.

Два великі туроператори для іноземних відвідувачів отримали повідомлення від партнерів у КНДР про відновлення подорожей, яке планується розпочати в грудні 2024 року.

Спочатку тури будуть проводитися в Самджійоні, неподалік кордону з Китаєм, а потім, можливо, у всій країні, зазначено в заяві туроператора Koryo Tours.

Компанія KTG Tours також оголосила, що зимою відвідувачі зможуть вирушити в Самджійон.

Режим Кім Чен Ина почав послаблювати кордонні обмеження майже рік тому, але не відкривав кордони для туристичних груп. Туристи приносили кошти, які допомагали країні проводити транзакції за кордоном, хоча вона залишалась відрізаною від міжнародних банківських послуг.

Північнокорейська влада стежить за туристами з-за кордону, які, як правило, можуть зупинятися тільки в спеціально призначеному житлі для іноземців і обмежені в переміщенні країною.

Раніше, в початку цього року, Північна Корея дозволила в'їзд невеликій кількості туристів з Росії.

Згадаємо, що Російська Федерація запросила делегацію з Північної Кореї на міжнародний військово-технічний форум "Армія-2024", у складі якої є головний розробник балістичних ракет КНДР Кім Чен Сік. Однак Рада безпеки ООН, членом якої є РФ, заборонила Кім Чен Сіку в'їзд до країн-членів організації.

Читайте також

Вода затопила пустелю Сахару (фото)
вчора, 17:34 129 переглянули
Пустеля Сахара під водою (фото)