Книжки, музика, театр: яким буде цьогорічний фестиваль «Фронтера»

Фестиваль «Фронтера»: книжки, музика, театр
Фестиваль «Фронтера»: книжки, музика, театр

IV Міжнародний літературний фестиваль "Фронтера" відбудеться у Луцьку

27-28 липня в Луцьку після кількарічної перерви відбудеться IV Міжнародний літературний фестиваль "Фронтера". Цього разу захід об'єднає українських та закордонних літераторів, перекладачів і медійників з метою показати світові, як працює культура України під час великої війни. Про це повідомила пресслужба фестивалю.

Цього року фестиваль зазнав змін у своєму форматі, місці проведення та часі.

"Після "Фронтери" 2020 року ми вирішили внести зміни", - розповіла директорка фестивалю Елла Яцута. "Повномасштабне вторгнення внесло нові виклики. Цього року ми перейшли з осіннього фестивалю на літній сезон, з приміщень театрів і кав'ярень до Музейного простору "Окольний замок". Раніше ця територія виконувала важливі оборонні функції і була місцем підписання важливих політичних договорів. Сьогодні ми знову говоримо про потребу оборони, захисту і пошуку союзників".

Головна мета фестивалю "Фронтера" - не лише показати сучасну європейську літературу, але й розповісти іноземним учасникам про актуальну ситуацію в Україні. Це сприятиме налагодженню культурного діалогу та протидії російській пропаганді на міжнародній арені.

Схоже на минулі роки, на фестивалі не буде паралельних подій, що дасть можливість відвідувачам побувати на всіх заходах, не хвилюючись за те, що вони щось пропустять. Також на локації окрім сцени, будуть дитяча та лаунж-зони, фудкорт, книгарня, невеликий тематичний благодійний ярмарок.

"Фестиваль - це вже добра традиція збиратися в Луцьку й говорити про літературу та нас сьогоднішніх", - додає Елла Яцута. "З одного боку, це можливість показати найважливіші тексти, які останнім часом з'явилися в Україні. З іншого - зустрітися зі своїми".

Участь у цьогорічному фестивалі візьмуть письменники і письменниці з України, Польщі, Іспанії, Франції та Португалії, серед яких Юрій Іздрик, Ірена Карпа, Макс Кідрук, Марічка Паплаускайте, Євгенія Кузнєцова, Малґожата Реймер, Фабріс Депре та інші.

Читайте також