Колеги загиблого Монастирського розказали про важливе рішення, ухвалене міністром у лютому-2022

На початку повномасштабного вторгнення Росії міністр внутрішніх справ Денис Монастирський вирішив видати зброю цивільним особам, які бажали захищати свою Батьківщину. Ця інформація згадується у документальному фільмі під назвою "Щоденник Монастирського".

Радниця колишнього міністра внутрішніх справ, Леся Червінська, повідомила, що це було його власне рішення - видавати зброю мирним громадянам, які бажали боротися за свою країну.

Заступник головнокомандувача Збройних сил України, Микола Балан, підкреслив, що цю дію кордонували не тільки в Києві, а й на всій території держави.

Він також додав, що Денис Монастирський підійшов до цього питання не як міністр, а як творча цивільна людина, яка задля захисту вирішила, що нам потрібна зброя.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що на початку російської агресії Денис Монастирський був одним з тих, хто залишився на Банковій в Києві.

Фільм "Щоденник Монастирського" створений на основі відеоїщика, якого вів сам екс-чиновник МВС з моменту початку російської агресії в Україну, а також на спогадах і розповідях про нього від його матері, дружини, друзів та колег. Фільм мав прем'єру в п'ятницю, 17 листопада.

На жаль, вранці 18 січня 2023 року у Броварах Київської області стався авіакатастрофа гелікоптера, в результаті якої загинули міністр внутрішніх справ Денис Монастирський та його перший заступник Євген Єнін. Загиблим також відбулось прощання у Національному центрі "Український дім" 21 січня. У цей день відбулося прощання з керівництвом та працівниками МВС, які загинули під час виконання своїх службових обов'язків.