Коли повернуться графіки відключень світла: ДТЕК назвав місяць

Графік відключень електрики в місяць
Графік відключень електрики в місяць

Графіки відключень електроенергії можуть не бути до середини жовтня - ДТЕК

Графіки відключень електроенергії в Україні можуть не бути до середини жовтня, якщо не станеться нових атак на енергетичну систему РФ та не спекотної погоди. Таку інформацію надають у компанії ДТЕК.

Стан енергетики дещо поліпшився, тому наразі графіків відключень немає. Це може тривати ще протягом приблизно до середини жовтня, якщо не буде нових обстрілів енергетичної системи або надмірної спеки.

Проте з настанням холодів навантаження на систему зростатиме. Люди будуть користуватися електроопаленням і частіше вмикати світло через те, що взимку стає темнішим раніше. Тоді "Укренерго" буде змушена знову обмежувати споживання, і графіки відключень можуть повернутися.

ДТЕК зауважує, що ситуація в енергетиці залишається складною, оскільки енергетична система втратила приблизно 9 ГВт потужності під час російських атак. Швидше все відновити неможливо, тому графіки можуть існувати щонайменше до кінця опалювального сезону.

Нагадаємо, що сьогодні і завтра обмеження споживання електроенергії не будуть застосовуватися.

Міненерго стверджує, що навіть якщо в Україні буде так само спекотно, як у липні, немає плану вводити жорсткі графіки відключення світла наразі. Але треба пам'ятати про можливі російські обстріли енергетичної системи, які можуть змінити ситуацію.

Раніше було відомо, що НАЕК "Енергоатом" у 2024 році планує провести ремонти ще двох енергоблоків атомних електростанцій в рамках підготовки до опалювального сезону.

ДТЕК планує повернути в роботу 60-70% втраченої генерації до жовтня, яка була втрачена під час російських обстрілів цієї весни.

Крім цього, "Укренерго" передбачає зменшення відключень світла у серпні-жовтні. Голова "Укренерго" Володимир Кудрицький зазначив, що дефіцит електроенергії в енергетичній системі України поступово буде зменшуватися протягом серпня, вересня і жовтня, якщо не буде нових масштабних обстрілів.

Читайте також