Коли повернуться відключення світла? Відповідь Міненерго

Графік відключення світла інформації Міненерго
Графік відключення світла інформації Міненерго

Українці вже декілька днів живуть без відключення світла. Проте енергетики вважають, що наразі недоцільно робити прогнози щодо повернення до звичайного графіку. Про це заявив заступник міністра енергетики Микола Колісник.

За його словами, споживання електроенергії лишається важливим фактором для енергетиків. Саме тому українців закликають економно споживати світло, зокрема, у пікові години - з 07:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00.

Це дає можливість збалансувати енергосистему. Тому закликаємо - споживайте відповідально, а енергетики зі свого боку роблять усе можливе 24/7, щоб система працювала у стабільному режимі

Нагадаємо, що в неділю 4 серпня відключення світла в Україні не прогнозуються.

Також повідомлялося, що ситуація в українській енергосистемі буде покращуватися. Проте міністр енергетики Герман Галущенко наголосив на потребі зважати на загрозу нових ворожих обстрілів.

До жовтня ДТЕК планує повернути в роботу 60-70% генерації, яку вона втратила внаслідок російських обстрілів навесні цього року.

Крім того, "Укренерго" прогнозує зменшення відключень світла у серпні-жовтні. Голова "Укренерго" Володимир Кудрицький зазначив, що дефіцит електроенергії в енергосистемі України поступово зменшуватиметься протягом серпня, вересня та жовтня, за умови відсутності нових масштабних обстрілів.

Читайте також