Коли правильно солити їжу: під час приготування чи після

Кожен має свої вподобання в їжі, але сіль завжди є головним інгредієнтом у приготуванні страв. Навіть у солодких стравах, де головна роль належить цукру, сіль залишається необхідною. Учені з Великобританії провели дев'ять років досліджуючи вплив солі на організм людини. Вони з'ясували, що найшкідливішою є їжа, яку солять після приготування. Дослідження було проведено на 500 тисячах людей з різними кулінарними звичками.

Соління їжі після приготування може призвести до передчасної смерті. Чоловікам це скорочує термін життя на два роки, у порівнянні зі звичайним розподілом, тоді як в жінок термін знижується на півтора роки. Втім, соління під час приготування страв не так шкідливо.

  • Жінки живуть на 2 роки довше за чоловіків;
  • Соління їжі після приготування скорочує термін життя;
  • При солінні під час приготування їжі, шкода менша;
  • Сіль є не тільки харчовою добавкою, але і корисним помічником у побуті.

Сіль є однією з найпопулярніших приправ у кулінарії і невід'ємною частиною кожної кухні. Але окрім використання у їжі, сіль може мати інші корисні властивості. Наприклад, вона може бути використана у побуті для вирішення різних завдань. Найкраще вибирати кам'яну грубої помелу сіль без домішок йоду для використання в побуті. Існує багато незвичайних способів використання солі.