Коли прибудуть винищувачі F-16 та яке українське місто захищатимуть: деталі від The Guardian

Коли прибудуть винищувачі F-16 та яке українське місто захищатимуть: деталі від The Guardian

Перші винищувачі F-16 можуть прибути до України влітку, їх будуть використовувати для захисту Харкова від російських ударів. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на генерала Арнуда Столманна та інші джерела.

«Приблизно цього літа все вибудовується», – сказав Столманн.

Нідерланди вже розпочали навчання українських інструкторів з технічного обслуговування літаків F-16. Генерал вважає, що важливо знати, як пілотам, так і інженерам, працювати з цими сучасними літаками.

The Guardian наголошує, що використання винищувачів може призвести до зміни динаміки війни, оскільки українські військові зможуть протистояти російським літакам, які випускають керовані авіабомби з великого відстані.

«Росія активно використовує цю зброю проти Харкова, запускаючи бомби з літаків, що перебувають на їх території. F-16 зможуть захищати місто від цих атак», – пише The Guardian.

Нагадаємо, що багато винищувачів F-16, які Україна отримає від союзників, будуть розташовані на закордонних базах, щоб захистити їх від російських ударів. Україна робить все можливе, щоб ефективно використовувати ці літаки та розміщення їх на власній території.

Також Сполучені Штати Америки прагнуть передати Україні винищувачі F-16 цього літа.

Читайте також: