Коли Росія втомиться наступати? Буданов назвав критичну дату для ворога

Коли Росія зупиниться?
Коли Росія зупиниться?

Росія переживе економічний спад та втому від війни до 2025 року

На ювілейній ХХ зустрічі Ялтинської європейської стратегії керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія відчує негативний вплив війни. За його словами, окупанти очікують на скорочення фронтової діяльності та економічного спаду, тому зараз активізували свої дії. Однак, він зазначив, що в деяких секторах російського військово-промислового комплексу немає значного прогресу, особливо в експорті військової техніки.

Буданов відзначив, що Росія планує випустити лише 12 винищувачів Су-57 та 149 танків Т-90М до 2024 року, що є недостатньо для такої потужної країни. Однак, росіяни зробили значний прорив у виробництві КАБів та ракет до комплексів «Іскандер», що становить серйозну загрозу для України.

Зараз пішов спад добровольців, тож у певних районах Росії почали піднімати виплати. Наприклад, у Москві вони вищі, тож звідти і новоприбулих до війська більше. Усім, хто долучиться до армії, обіцяють близько двох мільйонів рублів - повідомив Буданов.

Незважаючи на велику заробітну платню, число добровольців, які мають намір приєднатися до війни, зменшиться до літа 2025 року. Тому Росії доведеться або проводити мобілізацію, або зменшувати інтенсивність військових дій.

Конференція YES-2024 (Ялтинська європейська стратегія) відбулася 13-14 вересня в Києві. Це є двадцятий форум, історія якого розпочалася у 2004 році. Тоді конференція проводилась у Лівадійському палаці в Криму, але через окупацію Криму її довелося перенести до Києва. У рамках конференції українські політики, експерти та бізнесмені зустрічалися з міжнародними політиками. Конференцію заснував мільярдер Віктор Пінчук.

Читайте також