Коли Росія зможе напасти на НАТО? Прогноз німецького генерала

Німецький генерал про можливу російську агресію на НАТО
Німецький генерал про можливу російську агресію на НАТО

За п'ять-вісім років збройні сили Росії будуть мати достатні матеріали та особовий склад для можливого нападу на НАТО. Про це заявив генеральний інспектор збройних сил Німеччини Карстен Броєр.

Російська армія щороку додає від 1000 до 1500 нових танків. П'ять найбільших європейських держав-членів НАТО знаходяться лише на половині цього рівня

Генерал також додав, що потрібно готуватися до можливого нападу Росії протягом наступних п'яти років.

Моя робота полягає в тому, щоб продумати найгірший сценарій. Для Бундесверу це означає: ми повинні бути готові до можливості нападу протягом наступних п'яти років. Це єдиний спосіб стримувати людей

Ексголовнокомандувач збройними силами США в Європі, генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес заявив, що якщо Україна залучить США та європейських союзників і зможе успішно протистояти Росії на полі бою, то план Росії щодо розпаду НАТО не здійсниться.

Адмірал сер Тоні Радакін, командувач Збройних сил Великої Британії, заявив, що Велика Британія не вважає Росію загрозою для своєї країни, оскільки армія окупантів, хоч і небезпечна, виявилася менш ефективною. Він також зазначив, що РФ повністю залучена до війни з Україною і не становить серйозної загрози для НАТО.

Читайте також