Коли розбирати ялинку: що кажуть лікарі, церква та феншуй

У багатьох людей виникає питання, коли потрібно прибирати новорічну ялинку.

Деякі люди розбирають її відразу після закінчення свят, але інші можуть тримати її до весни, зазначається в статті сайту unian.

Розберемося, що про це говорять прикмети, феншуй, церква і лікарі.

Коли потрібно прибирати ялинку після Нового року

"Роздягати" ялинку і поспішати виносити її з дому після новорічних свят не потрібно, віриться в прикмети. Згідно з однією з них, дерево не варто прибирати раніше 14 січня, оскільки до цього моменту воно притягує в дім позитивну енергетику. Тому можна попрощатися з нею після зустрічі Нового року та Старого Нового року, тобто 14 січня.

Православ'я рекомендує прибрати ялинку до свята Водохреща, яке відзначають 19 січня за старим стилем та 6 січня за новим. Виносити ялинку саме до цього свята - це традиція, яку дотримуються віряни. Також винесення ялинки знаменує закінчення періоду святок.

З точки зору феншую, ялинку можна тримати в будинку до китайського Нового року, яке відзначають у лютому. Але є ризик того, що живий дерево не проживе до такого часу і може почати обсипатися. Тому феншуй пропонує прибрати ялинку, поставити на її місце кімнатну рослину і прикріпити до стелі прикрасу червоного або золотого кольору, щоб притягнути фінанси і благополуччя.

У випадку, коли кінчики гілок стали коричневого кольору і голки почали обсипатися, це означає, що час прибирати ялинку. Але лікарі радять одразу виносити ялинку після свят, якщо в домі є алергіки або маленькі діти, щоб уникнути накопичення пилу.

Як правильно розбирати ялинку

Є декілька прикмет, які можуть допомогти привернути грошовий достаток до дому:

  • Спочатку прибрати гірлянди, мішуру і кулі, а на останок - верхівку, яка відповідає за привернення благ.
  • Виносити ялинку потрібно тільки вдень і краще, щоб вас побачили сусіди.
  • Недозволено викидати ялинку на сміття, оскільки це може "викинути" щастя на цілий рік.

Якщо під час розбирання ялинки випадково розбилася ялинкова прикраса, треба одразу загадати бажання - воно збудеться.

Після закінчення новорічних свят часто виникає питання, що робити з ялинкою. Просто викинути на смітник - не найкращий варіант. Часто можна побачити ялинки в сміттєвих баках, але це суворо заборонено. Можна знайти котельню, яка працює на деревних відходах, і здати туди всі ялинки з вашого будинку, організувавши масовий вивіз хвої.