Коли «Слуги народу» підуть на фронт? Арахамія зробив заяву

Олександр Арахамія дав заяву про участь депутатів «Слуги народу» на фронті
Олександр Арахамія дав заяву про участь депутатів «Слуги народу» на фронті

Депутати "Слуги Народа" готові піти на фронт після "Європейської солідарності"

Давид Арахамія, голова парламентської фракції "Слуга Народа", заявив, що він і його колеги підуть на фронт, але лише після того, як це зроблять депутати з фракції "Європейської солідарності". Таку заяву він зробив у коментарі під публікацією Микити Потураєва, депутата від "Слуги Народа", в Facebook.

Потураєв висловлював підтримку перевіркам, які проводить ТЦК після масових заходів, зокрема концерту гурту "Океан Ельзи" в Києві, і вважав, що такі заходи мають відбуватися постійно.

Ми готові, одразу ж після того, як ваші друзі з "Євросолідарності" це зроблять - вони взагалі не голосували ні за мобілізацію, ні за податки, думаю, що і за бюджет не будуть. Точно в парламенті немає сенсу сидіти - в TikTok можна і з іншого місця "працювати", - відповів на це Арахамія.

Нагадаємо, що 11 жовтня у Києві відбувся концерт гурту "Океан Ельзи". Після його завершення відвідувачів чекали працівники ТЦК та СП разом з патрульною поліцією, які перевіряли документи у військовозобов'язаних. Декількох чоловіків, у яких були проблеми з документами або які відмовлялися їх показати, затримали й відвезли у ТЦК. Інших виписали повістки та відпустили.

Уряд вніс зміни до порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації. Зокрема, встановлено, що прибуття до ТЦК за повісткою потрібно здійснити протягом семи днів з адміністративного центру області і протягом десяти днів з інших населених пунктів.

Читайте також