Коли Україна вступить в ЄС. Колишній впливовий чиновник Єврокомісії закликав українців зняти рожеві окуляри

Вступ України в Європейський союз буде тривати довше, ніж багатьом здається. Про це заявив експерт П'єр Мірель, колишній Директор із Західних Балкан в Європейській комісії.

За його словами, хоча західноєвропейська преса часто стверджує, що ЄС швидко перейде на новий етап співпраці з Україною, початок переговорів займе багато часу.

Мірель також наголосив, що надання Україні статусу кандидата і початок переговорів створили багато очікувань. Проте, процес вступу буде тривалим і може призвести до розчарування в українському суспільстві, так як сталося з Західними Балканами.

Експерт також зазначив, що посилення євроскептицизму і ультраправих партій в Європі може вплинути на розширення ЄС, особливо через бюджетні витрати. Він також висловив занепокоєння, що рішення ЄС можуть блокувати окремі країни.

Мірель вбачає Чорногорію як країну, яка найкраще готова до вступу в ЄС. Він також вважає, що ЄС потребує реформи, щоб забезпечити свою ефективну роботу.

Нагадаємо, Україна сподівається на позитивне рішення засідання Євроради щодо початку переговорів щодо членства в ЄС, але прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан висловив своє протистояння щодо таких переговорів.